Christopher Nolans scifi-thriller 'Tenet' draait om... Inversie?

Christopher Nolans scifi-thriller 'Tenet' draait om... Inversie?

Maffe synopsis creëert meer vragen dan antwoorden.

De tweede trailer voor de scifi-actiefilm Tenet van Inception en The Dark Knight-regisseur Christopher Nolan verscheen verleden week en uiteraard wordt het verhaal nog niet helemaal uit de doeken gedaan. Om het geheel nog wat onduidelijker te maken verscheen er na de trailer een nieuwe, vage synopsis.

Als eerste dan maar die synopsis voor de film waarin acteurs Robert Pattinson (The Batman) en John David Washington (BlacKkKlansman) de voornaamste hoofdrollen hebben:


"Gewapend met slechts één woord - Tenet - en vechtend voor het voortbestaan van de hele wereld, reist de hoofdrolspeler door een schimmige wereld van internationale spionage op een missie die zich zal ontvouwen in iets dat meer is dan de huidige realiteit. Geen tijdreizen. Inversie."

Inversie?
Als je in een achtbaan zit en volledig ondersteboven hangt... dat is één van de betekenissen van het woord 'inversie'. In de taalkunde is het omkeren van de volgorde van zinsdelen ook inversie en in de wiskunde heeft de term te maken met het berekenen van omgekeerdes. En zo zijn er nog tal van uitleggen.

Ook voor Washington was het een onduidelijk gegeven. "Elke dag had ik vragen voor hem," zei Washington verleden week. "Hij beantwoordde ze heel kalm en geduldig. Het was belangrijk dat de acteurs het verhaal correct konden volgen, zodat we het zo goed mogelijk konden vertellen, en hij was erg geduldig met ons."

Op basis van de trailer wordt duidelijk dat we (hopelijk) in juli een flink complexe film te zien krijgen die ongetwijfeld een tweede kijkbeurt eist. Hieronder nogmaals die trailer:



NieuwsFilm

meest populair