Opmerkelijk: Warner Bros. past logo 'Tenet' aan nu blijkt dat het al bestaat!

Opmerkelijk: Warner Bros. past logo 'Tenet' aan nu blijkt dat het al bestaat!

Het logo van de Christopher Nolan-film is al jaren oud!

Via een teaser in 2019 werd het filmlogo voor de scifi-actiefilm Tenet van Inception en The Dark Knight-regisseur Christopher Nolan onthuld. Ook in de eerste trailer uit januari was de titel te lezen als TENƎꓕ. In de trailer van verleden week was dit opeens anders, als gewoon TENET.

En de reden hiervoor is simpel. Het logo bestaat al. Een bedrijf in fietsonderdelen heet namelijk Tenet en heeft al jaren een vergelijkbaar logo. Check onderstaande post van Tenet Components. Dit wordt duidelijk via /Film.

Dit bericht bekijken op Instagram

No, despite the striking similarities, we are not making a movie with Christopher Nolan. Maybe it was a coincidence, or maybe Nolan was inspired by our branding; regardless the apparent negligence is frustrating to say the least. Thank you to all the people that have reached out in support of Tenet (the bike brand). When we became aware of this, our biggest fear was that many of our peers who haven't heard of Tenet (the bike brand, shit this is going to get old quick) might think WE stole the logo from Nolan, when in reality, we launched long before this movie was announced. If you would like to share this post to help spread the word, it would be greatly appreciated. I'm sure one day we'll all look back on this and shake our heads in disbelief. #supportriderowned #damntheman

Een bericht gedeeld door TENET COMPONENTS ™️ (@ride_tenet) op


Persoonlijk bericht van Nolan
Het blijkt dat Nolan zelf contact op heeft genomen met het bedrijf. Hij maakte duidelijk dat hij en zijn team zelf het logo hebben verzonnen en dat hij er zelf al 6 jaar aan hadden gewerkt. Klaarblijkelijk is uiteindelijk besloten om de titel van de film aan te passen.


Beste Tyler,

Warners heeft mij net het logo voor uw bedrijf laten zien, dus ik neem rechtstreeks contact met u op en u verzekeren dat ons logo tot stand is gekomen zonder verwijzing naar het uwe. Ik weet dit omdat ik de onze zelf heb ontworpen en deze de afgelopen 6 jaar heb ontwikkeld, gedreven door een fascinatie voor de symmetrie van een woord dat centraal staat in mijn verhaal en de thema's ervan.

Ik dacht dat ik iets unieks had gemaakt, maar u werd duidelijk gedreven door hetzelfde creatieve impuls. Bliksem kan dus wel twee keer toeslaan, en ik begrijp natuurlijk dat u niet wilt dat iemand denkt dat u bent geïnspireerd door de titelbehandeling van onze film. Voel u vrij om mij te citeren als u zulke misverstanden ontkracht. Ik ben dol op ons logo, dus ik hoop dat u niet denkt dat dit nodig is, maar als u wilt, kan ik ermee stoppen omdat het erop lijkt dat u eerder met de uwe naar buiten bent getreden.

Hoogachtend,

Chris Nolan



NieuwsFilm

meest populair