Het Filmfestival van Venetië gaat door maar aangepast

Het Filmfestival van Venetië gaat door maar aangepast

Het zal een aangepaste versie worden, maar de datum staat vast.

Coronacrisis of niet, het Filmfestival van Venetië gaat in september gewoon door. Dat is best opmerkelijk, want Italië behoort tot de zwaarst getroffen landen.

Het bericht komt rechtstreeks van de gouverneur van de regio, Luca Zaia. Het evenement staat volgens hem gewoon gepland op 2 t/m 12 september. Het zou het eerste grote filmevenement zijn na de coronacrisis.

Restricties
Zaia is één van de directieleden van de organisatie achter het festival. Hij vertelde aan lokale media dat er waarschijnlijk wel minder films te zien zijn. Dit ligt natuurlijk ook aan het feit dat de filmindustrie maanden plat heeft gelegen.

Aangezien het festival zelf nog niet gereageerd heeft, is er uiteraard een kleine slag om de arm. Wel is bekend dat Italië langzaam weer opkrabbelt en de restricties worden opgeheven. Zo wordt reizen binnenkort weer mogelijk en gaan ook de bioscopen snel open.

Oudste filmfestival
Het is de 77e keer dat het oudste filmfestival ter wereld wordt gehouden. In januari werd bekend dat Cate Blanchett de jury dit jaar zou aanvoeren. De deelnemende films worden meestal eind juli bekend gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair