Featured

De meer dan 10 'Spider-Man' films die nu gemaakt worden

Sony en Marvel werken eraan.

door Jim Pedd om 23:07 in Featured
Er wordt gewerkt aan heel wat materiaal rond Spider-Man en aan hem verbonden personages. Dankzij de deal tussen Marvel en Sony kan het soms wat ingewikkeld zijn om alles uit elkaar te houden. Vandaag zetten we alle projecten op een rij.


Marvel Cinematic Universe

Het belangrijkste is Spider-Man zelf. Hij wordt in het MCU gespeeld door Tom Holland en krijgt sowieso nog een verschijning. De acteur heeft toen hij tekende, een contract ondertekend voor vijf films. Dat betekent dat dit mogelijk zijn laatste keer gaat zijn, al nemen we ergens aan dat Holland - gezien zijn populariteit - in meer films zal spelen.

Hoe dan ook staat de volgende Spider-Man-film voor Holland gepland voor release op 5 november 2021. Mogelijk gaat Holland daarna nog spelen in het Sony-universum, maar daarover later meer.


Into the Spider-Verse

Dit universum werd gelanceerd met Spider-Man: Into the Spider-Verse. In die animatiefilm kwamen Miles Morales en heel wat andere Spider-Man en Spider-Woman voor. Aangezien het een groot succes was, werd er snel een vervolg aangekondigd. Daarin zien we meer over Morales en leren we over zijn romance met Gwen Stacy, a.k.a. Spider-Gwen. De release van die film staat gepland voor 7 oktober 2022.

Er wordt verder gewerkt aan een spin-off van Into the Spider-Verse. In die spin-off volgen we Spider-Gwen, evenals Silk en Spider-Woman. Ook schijnt Sony na te denken over een film voor Spider-Ham, die we eveneens ontmoetten in Into the Spider-Verse.


Sony Pictures Universe of Marvel Characters

Twee films komen er sowieso aan: Morbius (later dit jaar) en Venom: Let There Be Carnage (ook dit jaar). Maar Sony werkt daarnaast aan meer Spider-Man materiaal. Zo komt er een televisieserie rond Silver & Black, en zijn er daarnaast maar liefst zeven (!) andere films in de maak bij Sony:
Nightwatch: hieraan werkt Cheo Hodari Coker om het script op orde te krijgen.
Kraven the Hunter: deze film wordt gemaakt door Richard Wenk.
The Sinister Six: is al jaren in de maak en sinds het succes van Venom zijn de ontwikkelingen weer heel serieus.
Madame Web: deze wordt ontwikkeld door S.J. Clarkson en de eerste op vrouwen gerichte Marvel-film.
Roberto Orci-film: deze Marvel-film wordt gemaakt door Roberto Orci. Details zijn er niet.
Jackpot: wordt gemaakt door Marc Guggenheim (die ook werkt aan het Arrowverse).
Goed, dan de combinatie van het MCU met het SPUMC. De verwachting is dat Tom Holland als Spider-Man ook hierin te zien zal zijn. Dat zou onderdeel zijn geweest van de deal die Sony en Marvel sloten. De eerste hints zagen we al in een trailer voor Morbius, waarin we MCU-schurk Vulture zagen verschijnen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marvel boy

Avatar

Volgens mij slaat sony een beetje door met al die spider-man villain films, venom was leuk maar dat betekent niet dat je films moet gaan maken over alle spider-man villains!

Coola

Avatar

Kom maar op met die kraven the hunter film. Hopelijk krijgen meer marvel villains hun eigen film.

Fluffer

Avatar

Wat een onzin allemaal zeg , waarom houden mensen niet meer van echte films...

NieuwsFilm

meest populair