Featured

'Jurassic World 4': Wat weten we al over de toekomst van de franchise?

In ieder geval dat deze straks groter wordt dan ooit...

door Jim Pedd om 06:58 in Featured
Jurassic World: Dominion is de culminatie van de zes films die tot nu toe in de franchise verschenen. Maar het is niet het einde. Dat weten we van producent Frank Marshall. Maar wat weten we over de toekomst van de franchise?

De Jurassic World-films zijn tot nu toe erg succesvol. Allemaal waren ze ruim winstgevend en het zat er dan ook heel erg aan te komen dat er meer gemaakt zouden worden. Daarom kunnen we straks een vierde Jurassic World-film verwachten. Maar wat weten we daar al over?

Nieuwe era
"Het is het begin van een nieuwe era," vertelde Frank Marshall over Dominion. "De dinosaurussen bevinden zich nu bij ons op het vasteland. En daar blijven ze hopelijk nog een hele tijd." Wat Marshall betreft, betekent dit dat we straks films krijgen die zich afspelen in een hele nieuwe wereld waarin mensen en dinosaurussen de planeet moeten delen.

Volgens acteur Chris Pratt voelt Dominion als het einde van een tijdperk. "Dit voelt als het einde. Iedereen zit erin. Echt zo'n beetje iedereen speelt mee. Misschien heb ik het verpest, maar dat maakt mij niet uit. Ik weet dat alle castleden van de oorspronkelijke Jurassic Park terugkeren en dat het heel erg voelt zoals Marvel met Avengers: Endgame alles bij elkaar bracht."

Nieuwe cast?
Een van de mogelijkheden van de nieuwe era, is ook dat we een nieuwe cast krijgen. Acteurs Chris Pratt en Bryce Dallas Howard zijn toe aan het einde van hun contracten. De kans bestaat daarmee dat zij niet meer terugkeren voor meer films. Tegelijk kan het wel, want Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum werken ook mee aan Dominion en keren daarmee terug als hun personages uit de eerste films.

Wat ook kan, is dat jongere castleden als Justice Smith en Daniella Pineda de hoofdrollen overnemen. Wellicht zou er na Dominion een tijdsprong gemaakt kunnen worden. Dan zouden we een oudere Maisie Lockwood kunnen volgen. Zij was zelf ook een kloon, gemaakt met de technologie die dinosaurussen terugbracht.

Toekomst op televisie?
Een mogelijkheid is dat de toekomst van de franchise zich op televisie bevindt. Sowieso maakt Netflix al de animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous. Die draait om een stel tieners die stranden op Isla Nublar, waar dinosaurussen helemaal los slaan. Zij moeten zien te ontsnappen. Ook wordt er door Colin Trevorrow en Steven Spielberg gewerkt aan een live-action serie. Die heeft nog geen verhaal of cast.

Wanneer te zien?
De vraag is natuurlijk ook wanneer die vierde film er precies komt. Dat hoeft maar drie jaar te duren: de vorige drie films kwamen telkens met tussenpozen van drie jaar uit. Dat zou dus een release in 2024 kunnen betekenen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pcornelissen2

Avatar

Tussenpozen van 3 jaar? De laatste film is uit 2018.. dus de volgende komt in 2021! Dit is trouwens al meermaals gezegd.
2024 is in mijn hoofd ook 4 jaar vanaf nu..

NieuwsFilm

meest populair