Algemeen

George Lucas verkocht 'Star Wars' bijna na 'The Empire Strikes Back'

In 1980 wilde George Lucas voor het grote geld gaan.

door Bram de Groot om 09:56 in Algemeen
Wie de naam George Lucas hoort, denkt waarschijnlijk gelijk aan Star Wars. Toch had de bedenker van de franchise bijna vrij snel afstand genomen van zijn kindje. Iets dat hij uiteindelijk pas in 2012 deed door de boel te verkopen aan The Walt Disney Company.

In gesprek met Empire liet Lucas weten dat hij eerder op het punt stond om alles te verkopen en wel na de verschijning van het ondertussen 40 jaar oude Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back:


"In eerste instantie overwoog ik om alles aan Fox te verkopen... Ik zou mijn deel opstrijken en naar huis gaan en nooit meer aan Star Wars denken. Maar de waarheid is dat ik erdoor gefascineerd raakte... En ik kan er niet anders aan doen dat ik van streek of opgewonden raak als iets niet is zoals het bedoeld is. Ik zie die wereld. Ik weet hoe de personages leven en ademen."

Toch voor 4 miljard verkocht
Na de originele trilogie (1977 - 1983) en de prequeltrilogie (1999 - 2005) verkocht Lucas zijn studio Lucasfilm in 2012 alsnog aan Disney voor een bedrag van 4,05 miljard dollar.

Na acht jaar zijn er onder meer vijf films en een tv-serie verschenen waar Lucas ongetwijfeld zo zijn bedenkingen bij zal hebben. Een blik op zijn banksaldo zal de pijn direct verlichten.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gremlin06

Avatar

er zit een fout in de tekst: sequeltrilogie moet prequeltrilogie zijn

omniesbonsai

Avatar

De pijn wordt niet verlichti als hij ongelukkig zou zijn van binnen
Waar ware rijkdom huist

SplashySleet20

Avatar

Volgens mij vond George Lucas Star wars rebels, the clone wars, the mandalorion geweldige shows. Resistance geen idee. Rogou one vond die ook geweldig. Solo geen idee de seqeul trilogy. Ja dat kan ik beter niet noemen.

Thiver

Avatar

Hoezo kun je 'beautifully made' (George Lucas over The Last Jedi) beter niet noemen....?

Thiver

Avatar

Hoezo kun je 'beautifully made' (George Lucas over The Last Jedi) beter niet noemen....?

Carmine

Avatar

Wat was die film van Hand Solo slecht zeg. Zelfs in de 4d variant viel ik in slaap.

Carmine

Avatar

Ik had het wel gaaf gevonden als hij films had gemaakt van bepaalde games lucasarts zoals Maniac mansion of Zach McCracken.

NieuwsFilm

meest populair