Snyder Cut van 'Justice League' is complex en gaat veel geld kosten

Snyder Cut van 'Justice League' is complex en gaat veel geld kosten

Het bedrag van $20 - 30 miljoen is niet waar. Het is meer.

Verleden week werd de Snyder Cut van Justice League aangekondigd. Deze moet in 2021 op HBO Max verschijnen en de cast en crew die betrokken waren, keren met uiteenlopende opdrachten terug om de puntjes op de i te zetten. De productiekosten blijken (een stuk) forser te zijn dan eerder vermeld.

De bioscoopversie uit 2017 zou maar liefst 300 miljoen dollar hebben gekost om te maken en daarmee behoort de film van Zack Snyder en afrondend regisseur Joss Whedon tot de duurste films ooit gemaakt.

Bij de aankondiging van de Snyder Cut werd door The Hollywood Reporter aangegeven dat de kosten van de 4 uur durende film of zesdelige serie tussen de 20 en 30 miljoen dollar zouden liggen.

Veel hogere kosten!
Nu blijkt dat die kosten hoger uit gaan vallen dan de al forse 20 en 30 miljoen dollar. In de podcast Recode Media sprak WarnerMedia baas Bob Greenblatt en hij zei het volgende over dat geschatte budget: "Ik zou willen dat het slechts 30 miljoen dollar was."

"We zijn naar de vakbonden geweest om duidelijk te maken over wat we aan het doen waren," vervolgde hij. "Is de Snyder Cut een nieuwe film of is het een nieuwe recut? Er is veel complexiteit waar de fans nog niets van weten." Meer wilde Greenblatt niet over de film zeggen.

NieuwsFilm

meest populair