'Tenet' liet een echte Boeing 747 crashen voor spectaculaire actiescène

'Tenet' liet een echte Boeing 747 crashen voor spectaculaire actiescène

Christopher Nolan denkt groot, heel groot.

Het is nog altijd afwachten of Christopher Nolans Tenet in juli in de bioscopen draait. Hoe dan ook is een groot deel van de marketing al in gang gezet. En dat heeft soms interessante resultaten.

Aan het einde van de vorige trailer van de film, zagen we dat een Boeing 747 crashte. Niet uit de lucht; het vliegtuig reed tegen een terminal aan. Volgens Nolan is het een echte 747, en bleek dat veel efficiënter om te doen dan gebruik te maken van miniaturen of visuele effecten.

Echte crash
"Ik was van plan om het te doen met miniaturen en sets, en die te combineren met visuele effecten en de rest," vertelde Nolan. "We begonnen het uit te rekenen en toen bleek dat het efficiënter was om een echt vliegtuig van het echte formaat te kopen, en deze scène echt op te nemen, in plaats van gebruik te maken van miniaturen of CG. "

"Het is heel vreemd om het over te hebben. Maar we deden het wel en het bleek erg goed te werken. Scott Fisher, onze special-effects supervisor en Nathan Crowley, de production designer, moesten uitzoeken hoe je zoiets grootschaligs voor de camera kon doen en het was heel opwindend om daar onderdeel van te zijn."

NieuwsFilm

meest populair