Engelstalige Nicci French roman wordt bewerkt tot een Nederlandse film

Engelstalige Nicci French roman wordt bewerkt tot een Nederlandse film

De gebeurtenissen spelen zich niet langer in Groot-Brittannië af, maar in ons eigen kikkerlandje.

Nicci French zorgt al jaren voor de ene na de andere bestseller. Het is dus ook niet gek dat er af en toe een film gemaakt wordt van die verhalen. Wel bijzonder is dat er nu een Nederlandse film zal verschijnen naar aanleiding van één van de boeken.

Verrassend genoeg is gekozen voor Het Geheugenspel uit 1997. Dit was namelijk het allereerste boek van Nicci French. De roman speelt zich af in Engeland, maar het verhaal zal voor de film verplaatst worden naar Nederland.

SpongeBob
Het script van de film wordt verzorgd door Lex Passchier. Hij schreef eerder mee aan Baantjer, Grijpstra & De Gier en Moordvrouw. Recent schreef hij De 12 van Oldenheim. Het bekendst is hij echter als de Nederlandse stem van SpongeBob Squarepants.

Het Geheugenspel wordt zijn eerste speelfilm als scriptschrijver. Als de film in de bioscopen is verschenen, zal deze tevens verschijnen als driedelige miniserie. Een releasedatum is er nog niet.

Psychologische thrillers
Een regisseur is nog niet bekend gemaakt en ook over acteurs weten we op dit moment nog niets. De film wordt geproduceerd door Dutch FilmWorks en EndemolShine Scripted. Zij zijn overtuigd dat psychologische spanning uit de boeken ook overeind zal blijven in een Nederlandse situatie.

Nicci French is het pseudoniem van schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Zij staan bekend om hun psychologische thrillers, die in vele talen verschijnen.Tot nu toe verschenen er al meer dan 20 romans van het duo.

NieuwsFilm

meest populair