Algemeen

Martin Scorsese gaat samenwerken met Apple voor nieuwe film

Zowel Leonardo DiCaprio alsook Robert De Niro lijken aan boord voor de thriller.

door Steven van der Vegt om 12:27 in Algemeen
Met een budget van ongeveer 150 miljoen dollar was The Irishman al een te prijzige film voor de meeste filmstudio's. Netflix durfde dit wel aan en liet Martin Scorsese de film maken, wat een succes werd. Voor zijn volgende film heeft Scorsese nu maar liefst 225 miljoen dollar nodig en klopt de volgende grote speler met streamingplatform aan.

Ook het nieuwe project van Scorsese bleek namelijk weer wat te prijzig voor de traditionele filmstudio's. Apple had echter wel oor naar het nieuwe project van de gerenommeerde filmmaker. Het bedrijf heeft immers ook haar eigen filmische aspiraties plus een streamingdienst, en zag concurrent Netflix vorig jaar nog slagen met de vorige film van Scorsese. De film wordt een thriller genaamd 'Killers of the Flower Moon', gebaseerd op het boek van David Grann die tevens 'The Lost City of Z' schreef.

De Niro & DiCaprio
Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal, waarbij in 1920 verschillende mensen van de Osaga-stam in Oklahoma vermoord werden nadat bleek dat er olie onder hun landgoed zat. Deze reeks moorden was destijds een van de eerste grote moordonderzoeken van de FBI. Voor het project lijken de twee voornaamste Scorsese-oudgedienden weer met de filmmaker samen te werken, zijnde Robert De Niro en Leonardo DiCaprio. Wanneer de film in productie gaat is momenteel nog onbekend.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Het is een goed boek, en Scorsese is nog steeds 1 vd beste regisseurs dus deze staat zeker op men verlanglijstje.

Dawgruule

Avatar

Dat Apple nog steeds potentie ziet in zijn streamingsdienst is mij een raadsel

Mav Damian

Avatar

Scorsese is ook een van de weinige die het nog steeds in zich heeft als regisseur in plaats van Steven Spielberg, Francis Ford Coppola of Ridley Scott.
Zonder twijfel word dit een topper!

David Mills

Avatar

@ Dawgruule... en waarom niet, ze zijn net 6 maanden begonnen en er staat al mooi materiaal op. Netflix heeft er 20 jaar over gedaan. Op de langere termijn wordt dit een goede dienst, zeker als zij content erbij gaan kopen. Heb je al eens een serie bekeken op Apple plus, zeker aan te raden

Master Of Films

Avatar

evilvermins "gebasseerd op het boek "The lost city of Z"
Klopt dit?"
Nope.

Er staat letterlijk in de bron -> https://www.darkhorizons.com/apple-partners-on-scorseses-killer-moon/
Based on “The Lost City of Z” author David Grann’s non-fiction book,

Kortom gebaseerd op het boek Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI geschreven door de The Lost City of Z auteur (David Grann).
Ben bang dat Steven het verkeerd heeft begrepen.

Shifty777

Avatar

@Master of Films: heb het verkeerd gelezen en zojuist aangepast, my bad en thanks!

dikkieD

Avatar

DiCaprio als william hale!!!!!!

Decepticon

Avatar

Verhaal klinkt imo niet erg interessant en is Scorsese 225 miljoen dollar nodig voor een film als deze? Ongelooflijk!! Helemaal niet rendabel lijkt me. Die Scorsese roept volgens mij ook maar een bedrag en hoopt gewoon dat er iemand ja zegt en is hij blij dat hij hun zakken leeg klopt.

Frietgezicht

Avatar

^ Geen interessant verhaal? Nee, Bumblebee wel?
Denk 1 van de meest interessante verhalen waar een film van ‘in de maak’ is.

Master Of Films

Avatar

@Decepticon
Apple betaalt toch. Die hebben geld als water. Maakt het dan uit wat voor bedrag ze aan Scorsese geven. Zoals Mav zegt, hij is een van de weinige oude regisseurs die niet van het padje is geraakt. Steven Spielberg, Francis Ford Coppola en Ridley Scott hebben de laatste jaren ver onder hun kwaliteitsnormen werk afgeleverd.

centr1no

Avatar

Decepticon "is Scorsese 225 miljoen dollar nodig voor een film als deze? "
Dik salaris voor de regisseur en de hoofdrolspelers en een belachelijke hoeveelheid onnodige, maar peperdure, CGI.
Master of FIlms "Maakt het dan uit wat voor bedrag ze aan Scorsese geven... hij is een van de weinige oude regisseurs die niet van het padje is geraakt. "
Natuurlijk maakt het uit wat voor bedrag ze Scorsese geven. Ze verdienen dat geld nooit terug. Het is een promotiemiddel.
Die vergelijking met andere 'oude' regisseurs doet er al helemaal niet toe. Periodefilms als dit zijn makkelijk te maken voor de helft van dat bedrag, zoals Scorsese zelf al een aantal keer heeft gedaan. En het is nog maar de vraag of deze wel binnen budget blijft, want dat was bij The Irishman ook niet het geval.

NieuwsFilm

meest populair