Martin Scorsese gaat samenwerken met Apple voor nieuwe film

Martin Scorsese gaat samenwerken met Apple voor nieuwe film

Zowel Leonardo DiCaprio alsook Robert De Niro lijken aan boord voor de thriller.

Met een budget van ongeveer 150 miljoen dollar was The Irishman al een te prijzige film voor de meeste filmstudio's. Netflix durfde dit wel aan en liet Martin Scorsese de film maken, wat een succes werd. Voor zijn volgende film heeft Scorsese nu maar liefst 225 miljoen dollar nodig en klopt de volgende grote speler met streamingplatform aan.

Ook het nieuwe project van Scorsese bleek namelijk weer wat te prijzig voor de traditionele filmstudio's. Apple had echter wel oor naar het nieuwe project van de gerenommeerde filmmaker. Het bedrijf heeft immers ook haar eigen filmische aspiraties plus een streamingdienst, en zag concurrent Netflix vorig jaar nog slagen met de vorige film van Scorsese. De film wordt een thriller genaamd 'Killers of the Flower Moon', gebaseerd op het boek van David Grann die tevens 'The Lost City of Z' schreef.

De Niro & DiCaprio
Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal, waarbij in 1920 verschillende mensen van de Osaga-stam in Oklahoma vermoord werden nadat bleek dat er olie onder hun landgoed zat. Deze reeks moorden was destijds een van de eerste grote moordonderzoeken van de FBI. Voor het project lijken de twee voornaamste Scorsese-oudgedienden weer met de filmmaker samen te werken, zijnde Robert De Niro en Leonardo DiCaprio. Wanneer de film in productie gaat is momenteel nog onbekend.

NieuwsFilm

meest populair