Algemeen

Jochies laten zich bijten door een gevaarlijke spin om Spider-Man te worden

Hopelijk springen ze straks niet van flatgebouwen in de hoop dat ze Superman zijn.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Superhelden zijn verschrikkelijk populair bij de jeugd en op een steeds jongere leeftijd komen kinderen met veelal personages van Marvel en DC in aanraking. Nu blijkt dat jongetjes uit Bolivia zich hebben laten bijten door een gevaarlijke spin in de hoop dat ze superkrachten zouden krijgen.

Volgens het Britse Mirror zouden drie jongetjes uit het plaatsje Chayanta in Bolivia zich hebben laten bijten door een zwarte weduwe, een spin die dodelijk kan zijn als je erdoor wordt gebeten. De reden? De jongetjes van tussen de acht en twaalf jaar oud hoopten dat ze Spider-Man zouden worden.

Maar dat lukte niet...
De jongetjes kregen uiteraard geen superkrachten als Spider-Sense. Ze kregen wel datgene wat je kunt krijgen van zo'n spinnenbijt: ernstige spierpijn, buikkrampen, verhoogde hartslag en spierspasmen. Pas na vijf dagen van intensieve behandeling konden de jongens weer naar huis.

En zo blijkt maar weer hoe beïnvloedbaar kinderen zijn. Ondanks dat strips, films en games makkelijk toegankelijk zijn, worden deze vaak wel voorzien van leeftijdclassificaties.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Idiots, Iedereen weet natuurlijk dat als je superpowers wilt hebben je gewoon een vork in het stopkontakt moet doen :

Movieman2018

Avatar

Ouders moeten hun kinderen goed informeren, ongeacht leeftijd...

Frietgezicht

Avatar

Haha sukkels, wat zijn ze dom! Een spin moet wel radioactief zijn anders werkt het niet!

GreenHornet

Avatar

als je het goed wilt doen stop dan 2 vorken in een stopcontact

Ang3l

Avatar

Natuurlijke selectie. Lekker laten gaan.

shellghost

Avatar

Gaan jullie nu echt nieuws recyclen?? :')

Jeroen Pasman

Avatar

Ze hadden beter op zoek kunnen gaan naar The Infinity Stones, dan ben je veel machtiger !

Jens-Friso

Avatar

Ik ben het eens met movieman2018.
Die jongetjes hadden de gevaren moeten weten, maar de ouders hadden de jongetjes ook moeten informeren.
ZEKER DAT JONGETJE VAN 12.
Vooral die had beter moeten weten.

Jkorpor030

Avatar

In mijn rondreizen door zuid Amerika en ook Bolivia verbaasd mij dit niks. De mensen daar lopen een eeuw of 2 achter op ons zou je zeggen. Echt slim of opgeleid zijn de mensen niet. Het is net een land vol verstandelijk beperkte mensen. I know klinkt lullig enzo maar ga er zelf maar eens kijken.

Frietgezicht

Avatar

^ klopt jkorpor, zelfde zag ik ook toen ik een dagje in Urk was.

centr1no

Avatar

Als het in Amerika was gebeurd waren er rechtszaken geweest en moest iedere superheldenfilm worden voorzien van waarschuwingen in het beeld. 'Don't try this at home!'.

Frietgezicht " zelfde zag ik ook toen ik een dagje in Urk was"
Zo grappig omdat het waar is.
jkorpor030 " Echt slim of opgeleid zijn de mensen niet. Het is net een land vol verstandelijk beperkte mensen. I know klinkt lullig enzo maar ga er zelf maar eens kijken."
Je hoeft echt niet naar andere werelddelen of waar dan ook om onderontwikkelde, makkelijk beïnvloedbare mensen te vinden. Een uurtje struinen op Facebook of Youtube en je komt de meest hilarische en tegelijkertijd beangstigende uitspraken tegen van 'ontwikkelde' Nederlanders.
En het gaat hier om kinderen van 8 tot 12. Hoeveel wijsheid en beoordelingsvermogen had jij op die leeftijd?

Voor de mensen die naar de ouders wijzen; het is in streken waar veel levensgevaarlijke dieren rondlopen en kruipen de normaalste zaak van de wereld dat je van jongs af aan van iedereen mee krijgt dat je daar voorzichtig mee moet zijn.
Net zoals kinderen hier in Nederland leren dat ze niet tussen geparkeerde auto's door een straat over moeten rennen leren ze daar dat je niet door hoog gras moet lopen.
Ik ben in streken geweest waar juist kinderen me wezen op de gevaren van het simpelweg oppakken van een voorwerp op straat of het 's ochtends aantrekken van je schoenen zonder ze eerst te controleren. Omdat die het ingeprent krijgen dat ze daar scherp op moeten zijn.
Toch blijken kinderen (en volwassenen ook) altijd in staat domme dingen te doen, simpelweg omdat je hersenen niet altijd op standje rationeel en verantwoordelijk staan.

Sunspot

Avatar

Tja, Bolivia

Goku32

Avatar

Gaan we dat weer zeggen, straks krijg je geen spiderman films meer omdat kinderen zich laten bijten door spinnen,

Bobby Peru

Avatar

Welke ouder, waar ook ter wereld, houdt er dan ook rekening mee dat kinderen zich moedwillig door een giftige spin laten bijten?

Kasige kerel

Avatar

@frietgezicht het is op urk niet in urk

caban1992

Avatar

Ik hoop dat ze hun lesje hebben geleerd, idioten dat ze zijn!!!

NieuwsFilm

meest populair