Jochies laten zich bijten door een gevaarlijke spin om Spider-Man te worden

Hopelijk springen ze straks niet van flatgebouwen in de hoop dat ze Superman zijn.

Superhelden zijn verschrikkelijk populair bij de jeugd en op een steeds jongere leeftijd komen kinderen met veelal personages van Marvel en DC in aanraking. Nu blijkt dat jongetjes uit Bolivia zich hebben laten bijten door een gevaarlijke spin in de hoop dat ze superkrachten zouden krijgen.

Volgens het Britse Mirror zouden drie jongetjes uit het plaatsje Chayanta in Bolivia zich hebben laten bijten door een zwarte weduwe, een spin die dodelijk kan zijn als je erdoor wordt gebeten. De reden? De jongetjes van tussen de acht en twaalf jaar oud hoopten dat ze Spider-Man zouden worden.

Maar dat lukte niet...
De jongetjes kregen uiteraard geen superkrachten als Spider-Sense. Ze kregen wel datgene wat je kunt krijgen van zo'n spinnenbijt: ernstige spierpijn, buikkrampen, verhoogde hartslag en spierspasmen. Pas na vijf dagen van intensieve behandeling konden de jongens weer naar huis.

En zo blijkt maar weer hoe beïnvloedbaar kinderen zijn. Ondanks dat strips, films en games makkelijk toegankelijk zijn, worden deze vaak wel voorzien van leeftijdclassificaties.

NieuwsFilm

meest populair