Algemeen

Is 'Tenet' een soort van vervolg op 'Inception'?

Wat heeft dit te betekenen?

door Bram de Groot om 22:20 in Algemeen
In 2010 verscheen van Christopher Nolan de film Inception. Deze actiethriller nam ons mee op reis in een wereld waarin tijdvertragende dromen gebruikt worden om mensen te beïnvloeden. In Nolan aanstaande Tenet speelt tijd opnieuw een rol.

Het is nog een beetje onduidelijk hoe tijd een rol speelt. Het lijkt erop dat in de film tijd achterstevoren wordt meegemaakt, waardoor de uitkomst in het heden beïnvloed zou kunnen worden. Aan hoofdrolspeler John David Washington werd gevraagd te reageren op de fantheorie dat Tenet een vervolg is op Inception. Washington tegenover Esquire:


"Ik zou zeggen dat Tenet schoonfamilie is van Inception. Ze zijn verwant aan elkaar. Ze komen samen voor Thanksgivings, familiebarbecues, dat soort dingen. Verder woont de een in Europa... de ander in Compton."

Humor van Washington Jr.
Onderstaande video maakt duidelijk dat bovenstaande reactie vol met humor zit. Maar wie weet spelen de films wel in dezelfde wereld af... De kans is echter klein, aangezien er tot op heden geen concrete aanwijzingen zijn dat dit zo is. Het is voorlopig afwachten!9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

suicide squad lid

Avatar

zou vet zijn moest het in het zelfde universum afspelen

adofmirosch

Avatar

^ Goed idee, een Nolan universe.
Kan Mark Walhberg als concierge weer mee spelen. Net als in the dark knight rises.

Rutherford

Avatar

Op youtube gaan er geruchten dat Pattinson DiCaprio’s zoontje is, en die vrouwelijke wetenschapper zijn dochter. Uit Inception ofc. Er worden geen namen genoemd in de trailer noch vermeld. Dusja, lekker speculeren maar.

Artificialis

Avatar

Eerlijk gezegd lijkt het mij teveel op Inception. De trailer van Tenet maakt op mij geen memorabele indruk. Ik ben eerlijk gezegd alweer vergeten waar ik naar heb zitten kijken. Dat had ik niet toen ik de trailers van Nolan's voorgaande films zag.

Rutherford

Avatar

Ik vermoed dat Nolan nog heel veel achter de hand heeft. Die 200 milj moet ergens inzitten toch? Er wordt wat verhaal geteased, maar nog geen grote actiescènes. Laat ons wel wezen, de acteurs zijn niet van de loonschaal van een Bale, DiCaprio of McConaughey. Al vind ik die Washington erg goed. Lijkt toch heel sterk op zijn vader, ook qua stemgeluid. Een Nolan is altijd interessant.

Mav Damian

Avatar

@Rutherford
Nolan staat bekend met grootschalige setting en praktische effecten.
Als je kijkt op het einde van de trailer met die vliegtuigcrash heeft hij hier echt een vliegtuig gebruikt link. En zoiets is niet goedkoop

rick511

Avatar

Speelde Mark Wahlberg in the dark knight rises mee??

Jeroen Pasman

Avatar

Lijkt mij niet, Dan was het wel grootser aangekondigd ! Met een compleet universum enzo ....

NieuwsFilm

meest populair