Algemeen

Nieuwe 'Dungeons & Dragons' wordt serieus én grappig

De regisseurs over de film die in 2022 moet verschijnen.

door Bram de Groot om 11:28 in Algemeen
In 2022 moet er een Dungeons & Dragons-film verschijnen en daarin krijgen we te zien hoe dit rollenspel zich vertaalt naar het witte doek, iets dat in 2000 niet zo succesvol gebeurde. Hoe denken co-schrijver en co-regisseurs Jonathan Goldstein en John Francis Daley over hun plannen.

Het duo, bekend van hun scripts voor onder meer Game Night en Spider-Man: Homecoming, sprak met The Hollywood Reporter en ze zijn serieus over de film aangezien ze weten hoeveel fans het rollenspel heeft. Maar de humor zal niet ontbreken. Goldstein tegenover THR:


"We willen dat deze leuk is. Het is geen echte komedie, maar het is een actie-fantasiefilm met veel komische elementen en personages waarvan we hopen dat mensen er echt in mee zullen gaan en genieten van hun avonturen."

Ook gekeken naar de fans
"D&D is zo'n unieke kijk op het fantasiegenre als je ziet hoe mensen het spelen en de manier waarop ze met elkaar praten," aldus Daley. De nieuwe Dungeons & Dragons staat gepland voor 27 mei 2022.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Als het beetje op Warcraft gaat lijken dan kijk ik er naar uit.

Monojaxx

Avatar

Leuk man! Nostalgie Smiley face
Hier keek ik vroeger met mijn kleinkinderen naar.

Chrischzz

Avatar

Ligt eraan waar ze het op gaan baseren..
Het D&D universum is zo groot..

De tekenfilm van vroeger was zekers leuk, maar er is natuurlijk zoveel meer.

Frietgezicht

Avatar

@ Adof, ik dacht meer aan LoTR.

Master Of Films

Avatar

Die Dungeons & Dragons film uit 2000 had zijn momenten, namelijk Jeremy Irons & Bruce Warlock Payne. Maar de film werd onderuit gehaald door saaie karakters dat zich als helden moet gaan voorstellen. Marlon Wayans als Snails the sidekick was de ergste van allemaal. Echt vreselijk ongrappig die gast. Nog erger dan Jar Jar Binks. De vervolgen Wrath of the Dragon God & The Book of Vile Darkness heb ik niet gezien.

Coola

Avatar

Slechter dan D&D uit 2000 kan het niet worden lijkt mij.

Hopelijk gaat deze meer op lotr lijken. En hopelijk niet op warcraft, die film was ook troep.

marcjeb

Avatar

Ik hoop dat het een beetje mix van Hobbit en warcraft gaat worden. LOTR is te serieus.

Van mij mogen ze wel lekker overdreven doen met de cgi.

Warcraft was trouwens echt een vermakelijke film. hoop op een vervolg.

Coola

Avatar

Ik hoop vooral dat Pokémon, Assassin's Creed en prince of persia een vervolg krijgen ( laatstgenoemde mag ook reboot krijgen) dat Vond ik stuk voor stuk betere films dan warcraft

TheWatcher

Avatar

Die van 2000 was geen drol aan vond het een 13 in een dozijn film, als ze deze zoals de tekenfilm maken dan kijk k er naar uit.

Ereptile

Avatar

Lord of the Rings meets Warcraft meets The Witcher. Zo iets hoop ik naar.

Voorlopig blijf ik nog steeds kijken naar Critical Role, waar een groep professionele voice actors uit de VS D&D livestreamt! Geweldige show vind ik het!

Civilian Supreme

Avatar

Ik hoop dat het gebaseerd word op de tekenfilm, die was erg leuk vroeger.
Ik dacht ook dat dat het verhaal van D&D was, ken de rest helemaal niet. Die film viel dus enorm tegen, dom verhaal en dom uitgevoerd.

PickleRick

Avatar

Met Warcraft hebben ze volgens mij teveel content in te weinig tijd willen drukken. Vermakelijke film, maar teveel stof in korte tijd. Zou leuk zijn als ze het nog een keer proberen, maar dan een kleiner verhaal pakken om mee te beginnen.

centr1no

Avatar

Chrischzz "Het D&D universum is zo groot.."
Het is eindeloos. Iedere DM kan zijn eigen wereld en verhaal verzinnen. Iedere speler kan zijn eigen karakter verzinnen.
Als je refereert naar de gepubliceerde spellen en boeken die gebaseerd zijn op D&D dan lijkt het me niet dat ze die voor de film zullen gebruiken maar dat er zeker wel overeenkomsten zullen zijn met sommige werken.

Mij stoort het dat ze het hebben over één film die ook nog eens komisch moet gaan worden. Ik heb er geen vertrouwen in dat dat gaat leiden tot een film die D&D of het high fantasy genre eer aan doet.

NieuwsFilm

meest populair