Algemeen

Voor doodslag veroordeelde regisseur maakt ondanks verbod toch weer film

Tijdens de opnames van 'Midnight Rider' kwam de 27-jarige Sarah Jones om het leven.

door Wouter Drummen om 15:05 in Algemeen
Regisseur Randall Miller (o.a. bekend van Bottle Shock met Alan Rickman en Chris Pine) mag dan misschien niet zo'n hele grote naam zijn, in 2015 kwam hij volop in het nieuws vanwege onopzettelijke doodslag. Dit gebeurde op de set van de onafgewerkte film Midnight Rider in de Amerikaanse staat Georgia, toen de zevenentwintigjarige camera-assistente Sarah Jones overleed.

Miller was namelijk bezig met opnames op een brug. Hiervoor had hij echter geen toestemming. Een trein raasde dan ook met volle vaart over de brug, iets wat aan Jones het leven kostte. De productie werd als gevolg hierdoor geschrapt en Miller kreeg twee jaar gevangenisstraf, al zat hij hier uiteindelijk maar een van uit.

Geen films meer?
Als straf mag de regisseur ook tien jaar lang geen films meer maken, maar het blijkt dat hij hier lak aan heeft. Zo nam Miller recentelijk nog zijn nieuwe komedie op, genaamd Higher Grounds. De opnames hiervoor vonden plaats in Servië, Colombia en het Verenigd Koninkrijk. Volgens zijn advocaat is de regisseur echter niet in overtreding, aangezien hij niet instaat voor de veiligheid. Hiervoor werd associate producer Jason Allen aangesteld.

De ouders van de overleden Jones zijn het hier niet mee eens en vinden dat Miller ethisch gezien fout zit. Zij hebben dan ook de Director's Guild of America gevraagd hem de deur te wijzen. Miller's advocaat liet echter weten dat de opnames van Higher Ground juist plaatsvonden met de goedkeuring van de DGA.

Verhaal
In Higher Grounds zijn de hoofdrollen weggelegd voor Freddie Fox (The Crown), Kate Nash (Glow), Maria Conchita Alonso (Predator 2) en Saoirse-Monica Jackson (Derry Girls). De film volgt een vrouw die het het lastig heeft met het openhouden van haar koffiezaak. Als gevolg hiervan besluit ze mee te doen aan de prestigieuze World Barista Championships, in de hoop hiermee haar zaak een overlevingskans te geven.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Draven

Avatar

Ik denk niet dat hij een 'slates for sarah'-actie heeft gehouden tijdens het maken van deze film.

xarkov

Avatar

Wait what? Een bedrijfsongeval en je mag 10 jaar geen films meer maken? Mss een cursus veiligheid geven?

PRIME

Avatar

^
Als je gaat filmen op een brug met een treinspoor erop zonder vergunning en afzettingen en iemand wordt dood gereden dan is dat natuurlijk geen "bedrijfsongeval" maar gewoon dood door schuld.

Civilian Supreme

Avatar

Tegenwoordig gebeurd het misschien iets minder door de strengere regels en eisen maar vroeger gebeurde dit soort 'illegale' opnames aan de lopende band.
Dit is natuurlijk wel heel erg zuur en ze hadden zich toch wel wat beter kunnen laten informeren over die brug. Ook zonder toestemming kun je goed onderzoek doen of het allemaal wel verantwoord is.
En daarna een komedie maken, best vreemd, komt een beetje over als het doet me niet zoveel.

Frietgezicht

Avatar

Klinkt zo suf. Als je dan toch zonder vergunning er staat weet je dat er een keer een trein komt. Zet je dan niemand met een telefoon 10 km verderop op de uitkijk ofzo?

Maac

Avatar

Volgens zijn advocaat is de regisseur echter niet in overtreding, aangezien hij niet instaat voor de veiligheid.
Haha, deze man heeft echt geleerd van zijn fouten zeg. Wat een ongelooflijk slappe lul.

Mav Damian

Avatar

But why? Zeer onverantwoordelijk om zonder vergunning op een treinspoor te filmen. Dat is gewoon vragen om ongeluk te krijgen. Ik denk dat het belangrijk is als een regisseur om zo een veilig mogelijk te werk gaan voor de cast & crew.
10 jaar filmverbod is niet meer dan terecht voor die man. Stom dat hij hier mee wegkomt.

NieuwsFilm

meest populair