Voor doodslag veroordeelde regisseur maakt ondanks verbod toch weer film

Tijdens de opnames van 'Midnight Rider' kwam de 27-jarige Sarah Jones om het leven.

Regisseur Randall Miller (o.a. bekend van Bottle Shock met Alan Rickman en Chris Pine) mag dan misschien niet zo'n hele grote naam zijn, in 2015 kwam hij volop in het nieuws vanwege onopzettelijke doodslag. Dit gebeurde op de set van de onafgewerkte film Midnight Rider in de Amerikaanse staat Georgia, toen de zevenentwintigjarige camera-assistente Sarah Jones overleed.

Miller was namelijk bezig met opnames op een brug. Hiervoor had hij echter geen toestemming. Een trein raasde dan ook met volle vaart over de brug, iets wat aan Jones het leven kostte. De productie werd als gevolg hierdoor geschrapt en Miller kreeg twee jaar gevangenisstraf, al zat hij hier uiteindelijk maar een van uit.

Geen films meer?
Als straf mag de regisseur ook tien jaar lang geen films meer maken, maar het blijkt dat hij hier lak aan heeft. Zo nam Miller recentelijk nog zijn nieuwe komedie op, genaamd Higher Grounds. De opnames hiervoor vonden plaats in Servië, Colombia en het Verenigd Koninkrijk. Volgens zijn advocaat is de regisseur echter niet in overtreding, aangezien hij niet instaat voor de veiligheid. Hiervoor werd associate producer Jason Allen aangesteld.

De ouders van de overleden Jones zijn het hier niet mee eens en vinden dat Miller ethisch gezien fout zit. Zij hebben dan ook de Director's Guild of America gevraagd hem de deur te wijzen. Miller's advocaat liet echter weten dat de opnames van Higher Ground juist plaatsvonden met de goedkeuring van de DGA.

Verhaal
In Higher Grounds zijn de hoofdrollen weggelegd voor Freddie Fox (The Crown), Kate Nash (Glow), Maria Conchita Alonso (Predator 2) en Saoirse-Monica Jackson (Derry Girls). De film volgt een vrouw die het het lastig heeft met het openhouden van haar koffiezaak. Als gevolg hiervan besluit ze mee te doen aan de prestigieuze World Barista Championships, in de hoop hiermee haar zaak een overlevingskans te geven.

NieuwsFilm

meest populair