Woody Allen: "Mijn imago is kapot gemaakt"

Woody Allen: "Mijn imago is kapot gemaakt"

De regisseur denkt niet dat hij zijn imago ooit nog zal kunnen herstellen.

Woody Allen kan er niet wakker van liggen dat zijn imago flink is besmeurd door alle beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. De 84-jarige regisseur heeft er naar eigen zeggen 'vrede' mee dat die aantijgingen hem de rest van zijn leven zullen blijven achtervolgen. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met The Guardian.

"Ik vrees dat veel mensen mij voor altijd als een roofdier zullen blijven zien", zegt Allen, die niet denkt ooit nog iets aan dat beeld te kunnen veranderen. "Alles wat ik zeg, kan opgevat worden als egoïstisch en defensief, dus daarom kan ik maar gewoon beter doorgaan met mijn leven en werk".

De carrière van Allen wordt gekenmerkt door vele schandalen. In 1992 werd bekend dat Allen (toen 57) een affaire had met Soon-Yi Previn (toen 21), de dochter die hij samen met zijn toenmalige vrouw Mia Farrow had geadopteerd. Toen zij vervolgens in een scheiding belandden, beschuldigde Farrow hem er van hun minderjarige dochter en zoontje te hebben misbruikt.

"Ik had verwacht dat niemand die onzin serieus zou nemen", zegt Allen nu. "Ik bedoel, het is hetzelfde als geconfronteerd worden met het verhaal dat ik zes mensen zou hebben omgelegd met een machinegeweer".

En wat vindt hij van de acteurs die hem publiekelijk hebben laten vallen? "Zij hebben werkelijk waar geen idee wat de feiten zijn en doen dat soort uitspraken alleen om hun eigen hachje te redden. Wie is er nou niet tegen kindermishandeling?"

Allen concludeert: "Dat is nou eenmaal hip om te doen, net zoals het eten van boerenkool".

NieuwsFilm

meest populair