Peperdure 'Mulan' dan toch op Disney+ te zien en niet in de bioscoop?

Peperdure 'Mulan' dan toch op Disney+ te zien en niet in de bioscoop?

Disney zou mogelijk besluiten om de film niet in de bioscoop uit te brengen.

Mocht Disney besluit om Mulan niet in de bioscopen uit te brengen, dan kan dat goed uitpakken voor de studio. Dat denkt een analist op Wall Street. Op langere termijn zou dit volgens hem goed kunnen zijn voor het bedrijf.

Officieel wil Disney Mulan nog altijd eind juli uitbrengen in de bioscoop. Eigenlijk had de film allang moeten draaien, maar de release werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Nu juli dichterbij komt, is nog altijd niet zeker dat de film in de bioscoop uitkomt.

Naar Disney+
Volgens Wall Street-analist Michael Nathanson is het beter voor Disney om de film niet uit te brengen in juli. Sterker nog, hij denkt dat het geen gegeven is dat de film uitkomt in de bioscoop. Veel medewerkers op de marketing- en distributieafdeling hebben nog verlof vanwege het coronavirus.

Nathanson denkt dat het bedrijf de film misschien exclusief uit kan brengen op Disney+. Dat zou op langere termijn beter kunnen zijn voor het bedrijf. Dan hoeft de marketing niet helemaal opgestart te worden in minder dan twee maanden en kan er meer geld bespaard worden.

NieuwsFilm

meest populair