Algemeen

Voor doodslag veroordeelde regisseur opnieuw de gevangenis in?

Randall Miller houdt zich niet aan de regels.

door Wouter Drummen om 11:20 in Algemeen
Twee dagen geleden verscheen er nog een artikel op FilmTotaal over de voor doodslag veroordeelde regisseur Randall Miller (o.a. bekend van Bottle Shock). In 2015 kwam de 27-jarige camera-assistente Sarah Jones om het leven op de set van de onafgewerkte film Midnight Rider, iets waarvoor Miller misschien wel opnieuw de gevangenis in moet.

Tijdens de Midnight Rider opnames werd een scène opgenomen op een brug, maar hier had Miller geen toestemming voor. Een trein raasde dan ook met volle vaart over de brug, iets wat aan Jones het leven kostte. De productie werd als gevolg hiervan geschrapt en Miller kreeg twee jaar gevangenisstraf, al zat hij hier uiteindelijk maar een van uit.

Andere voorwaarde
Ook mocht de regisseur tien jaar lang geen film maken, maar hij maakte toch een komedie genaamd Higher Grounds. Het openbaar ministerie van Wayne County in de Amerikaanse staat Georgia vindt dan ook dat Miller zich niet aan de afspraak heeft gehouden en dat hij opnieuw moet worden aangehouden.

Miller's advocaat is het hier niet mee eens. Volgens hem mag Miller nog steeds films maken, zolang hij maar niet instaat voor de veiligheid op de set. Dat liet Miller voor Higher Grounds dan ook aan iemand anders over.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Dit moet voor de nabestaande van Sarah Jones voelen alsof er in hun gezicht gespuugd wordt door Miller. Ze werd geraakt door fragmenten van een stalen bed die ze niet op tijd an de rails kregen toen de trein kwam aandenderen. Ik weet nog wel dat er na haar door iets was als "Slades for Sarah". Hierbij werden bij films en serie die gefilmd werd slades voorzien van een gedachtenis aan Sarah. Bijvoorbeeld: afbeelding

Pronk47

Avatar

Hoe arrogant ben je dan bezig als filmmaker.

Sunspot

Avatar

WAt een egoïst, alles wat hij wilt, fuck de rest.

Aanhouden en op water en brood

NieuwsFilm

meest populair