Voor doodslag veroordeelde regisseur opnieuw de gevangenis in?

Voor doodslag veroordeelde regisseur opnieuw de gevangenis in?

Randall Miller houdt zich niet aan de regels.

Twee dagen geleden verscheen er nog een artikel op FilmTotaal over de voor doodslag veroordeelde regisseur Randall Miller (o.a. bekend van Bottle Shock). In 2015 kwam de 27-jarige camera-assistente Sarah Jones om het leven op de set van de onafgewerkte film Midnight Rider, iets waarvoor Miller misschien wel opnieuw de gevangenis in moet.

Tijdens de Midnight Rider opnames werd een scène opgenomen op een brug, maar hier had Miller geen toestemming voor. Een trein raasde dan ook met volle vaart over de brug, iets wat aan Jones het leven kostte. De productie werd als gevolg hiervan geschrapt en Miller kreeg twee jaar gevangenisstraf, al zat hij hier uiteindelijk maar een van uit.

Andere voorwaarde
Ook mocht de regisseur tien jaar lang geen film maken, maar hij maakte toch een komedie genaamd Higher Grounds. Het openbaar ministerie van Wayne County in de Amerikaanse staat Georgia vindt dan ook dat Miller zich niet aan de afspraak heeft gehouden en dat hij opnieuw moet worden aangehouden.

Miller's advocaat is het hier niet mee eens. Volgens hem mag Miller nog steeds films maken, zolang hij maar niet instaat voor de veiligheid op de set. Dat liet Miller voor Higher Grounds dan ook aan iemand anders over.

NieuwsFilm

meest populair