Celebrity

Foto's: Celebrities doen massaal mee aan protestacties na dood zwarte Amerikaan George Floyd

Onder meer Jamie Foxx, Ariana Grande en Anna Kendrick trokken de afgelopen dagen de straat op.

door FilmTotaal om 14:19 in Celebrity
Celebrities trekken momenteel massaal de straat op om mee te doen aan de protestacties tegen buitensporig politiegeweld die zijn begonnen na de dood van de zwarte arrestant George Floyd. Onder meer acteur Jamie Foxx, popzangers Ariana Grande en filmster Anna Kendrick hebben van zich laten horen.

Amerikanen maken momenteel massaal een vuist tegen racisme na de dood van George Floyd. Hij kwam om het leven nadat hij minutenlang door een politieagent op de grond werd gedrukt bij zijn arrestatie. De videobeelden van omstanders veroorzaakten veel ophef en vormden de aanleiding voor grootschalige demonstraties, waarbij ook harde confrontaties met agenten plaatsvinden.

Ook vele Amerikaanse beroemdheden hebben de afgelopen dagen hun boosheid geuit over de dood van Floyd. "Genoeg is genoeg!", schrijft rapster Cardi B bijvoorbeeld op Instagram. Zangeres Lady Gaga stelde een online-luistersessie van haar nieuwe album Chromatica uit om stil te kunnen staan bij Floyds dood.

Andere sterren trokken daadwerkelijk de straat op om mee te doen met een van de vele demonstraties, zo is te zien op allerlei beelden die op social media zijn verschenen. Inmiddels zijn in andere landen ook mensen de straat op gegaan om hun steun te betuigen aan de Amerikaanse #BlackLivesMatter-actievoerders.NieuwsFilm

meest populair