'Fantastic Beasts 3': Dit moet je weten over de volgende Harry Potter-film

'Fantastic Beasts 3': Dit moet je weten over de volgende Harry Potter-film

De Fantastic Beasts-franchise wordt snel groter.

Langzaamaan worden filmproducties die enkele maanden stil hebben gelegen, weer opgestart. Zo dus ook die van Fantastic Beasts 3. De film staat nog altijd gepland voor release in november 2021 en laten we hopen dat het zo blijft. Maar wat weten we er nou eigenlijk over?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de film. Die werd uitgesteld zodat schrijfster J.K. Rowling meer tijd had om het een betere film te maken dan het teleurstellende The Crimes of Grindelwald.

Jaar en locatie
De eerste film in de franchise speelde zich af in 1926 in New York. De tweede in 1927 en voornamelijk in Parijs. Nummer drie speelt zich voornamelijk af in de jaren dertig in Brazilië. Van J.K. Rowling weten we dat de film zich grotendeels afspeelt in Rio de Janeiro.

Bekijk de afbeelding
Ook mooi: de film gaat meer laten zien van de Castlelobruxo, een toverschool die zich diep in de Amazone bevindt. En J.K. Rowling vertelde ook al dat de film mogelijk naar Ilvermony, de toverschool van Noord-Amerika, gaat. We zien hoe dan ook een professor van die toverschool.

Het plot
De eerste films waren vooral opzet. We kregen te zien dat slechterik Grindelwald een grote schare volgelingen aan het verzamelen was. Echt veel spektakel was er nog niet en het gevecht tussen Grindelwald en Dumbledore krijgen we voorlopig nog niet te zien. Dat speelt zich af in 1945 en pas in de vijfde film.

Bekijk de afbeelding
Deel van het plot zal zijn dat Newt en zijn vrienden op zoek moeten naar een manier om het bloedpact van Grindelwald en Dumbledore te verbreken. Dat zal wel even duren, want het duel is pas in 1945. Verder zullen we meer Fantastic Beasts te zien krijgen.

Cast en crew
David Yates is weer de regisseur en hij zal dat voorlopig blijven. Het is namelijk de bedoeling dat Yates alle vijf de toverfilms rond Newt zal maken. Verder keren alle castleden weer terug: van Eddie Redmyane als Newt, tot Jude Law als Dumbledore en Johnny Depp als Grindelwald.

Bekijk de afbeelding
Ook zijn er weer grote rollen voor Ezra Miller als Credence Barabone (die de broer van Albus Dumbledore bleek te zijn), Alison Sudol als Queenie Goldstein, Dan Fogler als Jacob Kowalski en Katherine Waterston als Tina Goldstein.

De toekomst
Of er echt nog twee films komen na Fantastic Beasts 3 is niet helemaal duidelijk. Dat gaat afhangen van de box office van deze derde film. We weten wel dat het ambitieuze plan om elke twee jaar een nieuwe film uit te brengen niet meer geldt. J.K. Rowling krijgt meer tijd om goede films te maken!

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair