Komiek Kevin Hart over racisme en de dood van George Floyd

Komiek Kevin Hart over racisme en de dood van George Floyd

"Mensen willen gerechtigheid."

Er is inmiddels een week voorbij sinds de opmerkelijke en overbodige dood van George Floyd. De Afro-Amerikaanse man is op dubieuze wijze omgekomen door een blanke agent, wat een hoop gefrustreerde mensen heeft voortgebracht. Is het racisme? Een prutserige manier van wetshandhaving?

Kevin Hart, één van de sterren uit Jumanji: Welcome to the Jungle en het vervolg daarop The Next Level, uitte net als vele bekendheden zijn zienswijze via sociale media. Ook hij wil een eind zien aan het zinloze geweld, maar dan moet er wel gekeken worden naar de bron.


Actie
"Je kan niet om vrede vragen als je niet bereid ben gerechtigheid te geven," begon Hart één van zijn berichten op Twitter. "Mensen willen gerechtigheid. Zo simpel is het. Smijt al die agenten nu de gevangenis in. Dan onderneem je actie. Meteen! Dat is wat we willen zien. Gerechtigheid."

De 40-jarige Amerikaan wil net als vele anderen verandering zien. "Het systeem is gebrekkig en moet verbeterd worden," vindt Hart. "De politie moet gecontroleerd worden. We hebben wetten nodig die ons de veiligheid geeft die wij als mensen verdienen. Hou op het probleem te negeren."

NieuwsFilm

meest populair