Video

Eerste trailer boks-docu '40 Years of Rocky' met Sylvester Stallone

Verplichte kost voor liefhebbers van de 'Rocky'-films.

door Jan-Peter Rook om 09:03 in Video
Dit jaar is alweer de 44ste verjaardag van de iconische boksfilm Rocky met Sylvester Stallone in de titelrol. Om deze klassieker in het zonnetje te zetten, komt er dit jaar een nieuwe documentaire uit: 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic. Check snel de trailer!


In 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic vertelt Stallone hoe de productie van de legendarische film uit 1976 precies in z'n werk ging, evenals de impact op sport- en entertainmentwereld. De documentaire werd geschreven en geregisseerd door Derek Wayne Johnson (John G. Avildsen: King of the Underdogs, 2017).

Rocky Balboa
In Rocky, waarvan Stallone het scenario ook schreef, speelde Stallone de rol van Rocky Balboa, een aan lager wal geraakte bokser uit Philadelphia die de kans van zijn leven krijgt: een gevecht om het wereldkampioenschap zwaargewicht.

De film leverde 225 miljoen dollar op met een budget van slechts 1 miljoen. Ook werden er drie Oscars gewonnen - waaronder 'beste film' - van de in totaal tien nominaties, dus Rocky mag gerust een succes genoemd worden.

Acht films
Sinds het origineel kwamen er vijf Rocky-sequels en een inmiddels tweedelige spinoff-reeks genaamd Creed met Michael B. Jordan, over de zoon van Rocky's aartsrivaal Apollo Creed. Stallone speelde in alle acht de films, schreef van zeven het script en regisseerde er vier.

40 Years of Rocky: The Birth of a Classic komt in de States uit op 9 juni. Over een Nederlandse release is niets bekend.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Tot op de dag van vandaag dient Rocky nog als inspiratie van zoveel boksers. Stallone staat ook terecht in de Boxing Hall of Fame. De docu lijkt me heel interessant, want ik ben en blij dol op de films!

Dukat

Avatar

Voor mij een must-see!!!

MovieWanker

Avatar

Deze wil ik zeer zeker wel zien! ????

Master Of Films

Avatar

Rocky: het top verhaal van de underdog.
Gonna Fly Now van Bill Conti is zo'n geweldige sportnummer (net zoals Queen - We Are The Champions).
40 Years of Rocky: The Birth of a Classic is duidelijk een must see. Smiley face

Daanminator

Avatar

Hopelijk snel op netnix ????

NieuwsFilm

meest populair