Hoe is het voor jou om weer naar de bioscoop te gaan?

Hoe is het voor jou om weer naar de bioscoop te gaan?

Sinds 1 juni kun je weer plaatsnemen in de bioscoopstoel.

Uiteraard zijn er allemaal maatregelen getroffen waaraan je moet denken voordat je naar je plaatstelijk bioscoop afreist. Zo moet je jouw kaartje(s) vooraf online bestellen en blijf je thuis als je de bekende symptonen vertoond. Ben je fit en heb je kaartjes, dan kun je dus gewoon naar het witte doek gaan kijken.

"Je zal straks netjes in de rij moeten staan bij binnenkomst, je handen moeten desinfecteren, een looproute moeten volgen en een verschillende in-en uitgang nemen," aldus filmjournalist Nico van den Berg, voorzitter van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten tegenover Radar.

Plekje uitzoeken?
Van den Berg over je stoel in de zaal: "Bij Pathé kun je geen plek reserveren, maar word je door iemand naar je stoel begeleid. Bij de kleine filmtheaters kan je vaak wel online al een plek reserveren."


De indeling van de zaal verschilt per bioscoop, aldus Van den Berg. "De bioscopen gaan uit van een gemiddelde per film en dat zal bij een kinderfilm anders zijn dan bij een thriller. Bij een kinderfilm heb je meer gezinnen en bij drama of thriller zal je weer wat meer vrienden hebben die samen naar de film gaan. Dat moet goed worden ingeschat op basis van ervaring van de afgelopen jaren."

Hogere prijzen?
De prijzen blijven vooralsnog gelijk aan voor de crisis en dat is volgens Van den Berg maar goed ook: "Je hebt jongere mensen die het prima aandurven om naar de bioscoop te gaan, maar je hebt ook een groep mensen die ouder zijn en toch wat huiveriger zijn en de de kat uit de boom kijken. Als de kaarten duurder worden, zal die groep minder snel naar de bioscoop gaan."


En dan het aanbod. Het grote publiek zal sowieso nog even wachten, aangezien er toch geen grote nieuwe blockbusters te zien zijn. "Waar de filmwereld echt op zit te wachten is de nieuwe film Tenet van de bekende regisseur Christopher Nolan, bekend van Interstellar en Interception bijvoorbeeld. Die staat gepland voor half juli en de filmwereld wacht vol spanning af of dat ook echt gaat gebeuren."

Ooh ja, vergeet niet te plassen voordat je de zaal ingaat. Ook de bioscopen waar voorheen een pauze was hebben deze nu afgeschaft. En voor- of achteraf gezellig een drankje doen in de bioscoop? Dat zit er bij veel bioscopen ook niet in.



NieuwsFilm

meest populair