Celebrity

Lea Michele (Glee) flink onder vuur voor racistisch gedrag

De actrice heeft inmiddels haar excuses aangeboden.

door FilmTotaal om 09:06 in Celebrity
Actrice Lea Michele ligt flink onder vuur nadat haar vroegere Glee-collega Samantha Marie Ware haar eerder deze week publiekelijk beschuldigde van racistische uitlatingen tegenover haar. Inmiddels heeft een bekende maaltijdbezorger besloten zijn samenwerking met Michele te beëindigen.

Volgens Samantha Marie Ware maakte Lea Michele haar leven op de set van de musicalserie Glee tot een 'ware hel'. Ware besloot haar negatieve ervaringen met Michele te delen nadat de actrice een tweet deelde over het overlijden van de zwarte arrestant George Floyd. Volgens haar waren de woorden van Michele behoorlijk hypocriet, gezien haar eigen gedragingen.


Ook andere vroegere collega's van Michele hebben zich inmiddels beklaagd over haar gedrag op de set.

Excuses
In een reactie zegt Michele zich de incidenten die Ware beschrijft niet meer te kunnen herinneren. Desalniettemin biedt ze haar nederige excuses aan. "Ik heb nog nooit iemand veroordeeld op zijn huidskleur of achtergrond, maar dat is nu niet relevant. Ik heb me blijkbaar gedragen op een manier die mensen heeft gekwetst en dat spijt me heel erg", aldus de actrice, die binnenkort voor het eerst moeder wordt.


Consequenties
Alle ophef vormde voor maaltijdboxbezorger HelloFresh reden genoeg om een sponsordeal met Michele op te beëindigen. "Wij keuren elke vorm van racisme of discriminatie af en nemen de beschuldigingen aan het adres van Lea Michele zeer serieus", laat het bedrijf weten in een statement.

NieuwsFilm

meest populair