Algemeen

Ben Affleck aangepakt vanwege zijn 'Argo'-rol

In Argo speelde de regisseur de rol van een oorspronkelijk Mexicaans-Amerikaans persoon.

door Bram de Groot om 11:08 in Algemeen
In 2012 wist filmmaker en acteur Ben Affleck te verrassen met zijn film Argo. De film won onder meer de Oscar voor Beste film en Beste Script. Nu ligt Affleck onder vuur vanwege de rol die hij zichzelf toebedeelde.

In Argo speelt Affleck de rol van Tony Mendez, een CIA agent. Ondanks dat in 2012 uiteraard bekend was dat Mendez een Amerikaan van Mexicaanse afkomst was koos Affleck ervoor om de rol zelf te spelen, als Amerikaan met een Europese afkomst. Acteur Edward James Olmos (Blade Runner 2049, 2 Guns) heeft hier nu moeite mee.


Tony Mendez was een Chicano
In gesprek met Deadline liet Olmos weten dat Affleck de rol zelf speelde omdat hij beweerde dat Argo niet gemaakt zou worden als hij niet zelf de hoofdrol zou spelen.


"...en als ze films over Latino's maakten, "onze helden", zoals Tony Mendez in Argo? Ben Affleck speelde Tony Mendez. Hij had Tony Mendez nooit mogen spelen. Hij was de regisseur en hij had de rol moeten geven aan Michael Pena, of Andy Garcia, of mij, Jimmy Smits, een van de vele mensen die die rollen aankunnen.

Hij zei, 'nou, ze zouden de film niet hebben gemaakt als ik de rol niet had gespeeld.' Hij regisseerde het, hij schreef het. Het won de Academy Award voor de Beste film van het jaar, dus waar heb je het over? Tony Mendez was een Chicano, een Mexicaanse Amerikaan, geboren en getogen in El Paso, Texas. Nu weet 99% van de mensen dat niet eens."
20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

Man man man. Het word met de dag erger.

Darthmar

Avatar

Tja zo kan je overal over vallen en zeuren.

Pronk47

Avatar

Waar gaat dit over het,ik snap wel de waarom Olmos er nu me komt, maar het is al 8 jaar terug,beetje overdreven als je het mij vraag.

Moviemagic

Avatar

Nu nog wachten op een excuus van Affleck.

adofmirosch

Avatar

Hollywood begint echt op sterven te gaan leggen. ´t ergste is nog dat hier naar geluisterd gaat worden.

Artificialis

Avatar

Ben Affleck is één van de meest linkse en politiek correcte acteurs in heel Hollywood. Laat hem echter nu maar even ervaren wat daar de gevolgen van zijn. Geef een vinger en de anti-blanken pakken een hand. Geef een hand en ze pakken een arm. Geef een arm en ze scheuren deze van je romp af.

MARQ242

Avatar

Anti racisme en BLM begrijp ik en steun ik. Maar ik wordt wel erg moe van deze linkse identity politics. Constant het wij/zij verhaal. Het creëert alleen maar nog meer verdeeldheid.

Hyenas

Avatar

Dit zijn juist de momenten dat de idiote snowflakes die klagen om belachelijke onzin als dit goed hun mond moeten houden. Er zijn tijden om serieus te protesteren over belangrijke zaken in de wereld en gelukkig gebeurt dat ook maar dan komt hij hiermee... Identity politics is precies wat het imago van het rationele en logische links verpest.

Overlord

Avatar

Beetje jammer van Castillo...

ridjieddo

Avatar

Door dit artikel wordt hij geframed als een zeurpiet, maar in de interview maakt hij best goeie punten waar iedereen het over het algemeen wel mee eens is.

GreenHornet

Avatar

Film is fictie meer dingen klopte niet.

Tegenwoordig moeten films precies zijn hoe ze in werkelijk waren.

Moviemagic

Avatar

Volgens mij werd E.T. ook niet echt gespeeld door een buitenaards wezen.

Civilian Supreme

Avatar

Hij kan dan wel gelijk hebben of niet maar hij moet nu gewoon zijn mond houden. Had er destijds kritiek over gehad, niet nu.
Affleck wilde die film erg graag maken dan moet je soms concessies maken.
Nu hem er nog op aanvallen slaat nergens op.

Filmhead

Avatar

Gaan we nu overal een hastag halszaak van maken? Pfff

David Mills

Avatar

In tijden van Black lives matter wil blijkbaar iedereen makkelijk scoren en een beetje aandacht. Komt die na 8 jaar mee

RoberPaulsen

Avatar

Als ik Ben Affleck was zou ik dit gewoon negeren en nog een drankje nemen. Oh nee niet doen Ben!
Hitler was eigenlijk ook deels Joods maar werd gespeeld door een Arier

Onderdoor

Avatar

Lol hoor mensen weer klachen over blm. Je moet je werk niet half laten. Racisme moet gewoon ophouden, ook in films. Als je dat niet begrijpt is daar het probleem al, want jij bent wit. ????????

Molemanski

Avatar

@onderdoor jij begrijpt overduidelijk niet wat racisme betekent. Iemand die een mexicaan speelt terwijl hij geen mexicaan is, is niet racistisch en heeft ABSOLUUT niks met BLM te maken.

Eddie Singer

Avatar

Commander Adama in Battlestar Galactica werd eerst gespeeld door Lorne Green, een Canadese/Joodse blanke man. Later in de reboot door Edward James Olmos. Een Chicano mag dus wel de rol overnemen die eerst werd gespeeld door een witte man. No problemo? No problemo!
Het is dus een heel klein beetje hypocriet. Klein beetje hoor.

NieuwsFilm

meest populair