Ben Affleck aangepakt vanwege zijn 'Argo'-rol

Ben Affleck aangepakt vanwege zijn 'Argo'-rol

In Argo speelde de regisseur de rol van een oorspronkelijk Mexicaans-Amerikaans persoon.

In 2012 wist filmmaker en acteur Ben Affleck te verrassen met zijn film Argo. De film won onder meer de Oscar voor Beste film en Beste Script. Nu ligt Affleck onder vuur vanwege de rol die hij zichzelf toebedeelde.

In Argo speelt Affleck de rol van Tony Mendez, een CIA agent. Ondanks dat in 2012 uiteraard bekend was dat Mendez een Amerikaan van Mexicaanse afkomst was koos Affleck ervoor om de rol zelf te spelen, als Amerikaan met een Europese afkomst. Acteur Edward James Olmos (Blade Runner 2049, 2 Guns) heeft hier nu moeite mee.


Tony Mendez was een Chicano
In gesprek met Deadline liet Olmos weten dat Affleck de rol zelf speelde omdat hij beweerde dat Argo niet gemaakt zou worden als hij niet zelf de hoofdrol zou spelen.


"...en als ze films over Latino's maakten, "onze helden", zoals Tony Mendez in Argo? Ben Affleck speelde Tony Mendez. Hij had Tony Mendez nooit mogen spelen. Hij was de regisseur en hij had de rol moeten geven aan Michael Pena, of Andy Garcia, of mij, Jimmy Smits, een van de vele mensen die die rollen aankunnen.

Hij zei, 'nou, ze zouden de film niet hebben gemaakt als ik de rol niet had gespeeld.' Hij regisseerde het, hij schreef het. Het won de Academy Award voor de Beste film van het jaar, dus waar heb je het over? Tony Mendez was een Chicano, een Mexicaanse Amerikaan, geboren en getogen in El Paso, Texas. Nu weet 99% van de mensen dat niet eens."




NieuwsFilm

meest populair