Featured

Dit zijn alle NIEUWE superhelden die het Marvel Cinematic Universe ons brengt

Let op: het is een hele lange lijst.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe staat door de coronacrisis even op pauze. Maar straks gaat de franchise weer verder. En we weten gelukkig al het een en ander over de toekomst. Welke nieuwe helden komen er eigenlijk naar het MCU?

In dit artikel zetten we alle nieuwe superhelden voor je op een rij.

The Eternals
Dit is een ensemble dat straks te zien is. De helden zijn vanaf 12 februari 2021 in de bioscopen te zien. De film draait om de Eternals, een onsterfelijk ras van buitenaardse wezens die al ruim 7.000 jaar op Aarde leven en de planeet proberen te beschermen tegen hun kwaadaardige tegenhangers, de Deviants. Het team bestaat uit deze helden:
Salma Hayek is Ajak, de wijze en spirituele leider van de Eternals.
Richard Madden is Ikaris: een almachtige Eternal.
Gemma Chan is Sersi: een Eternal die van mensen houdt.
Kumail Nanjiani is Kingo, een kosmische Eternal.
Lauren Ridloff is Makkari, een supersnelle Eternal en de eerste dove superheld van het MCU.
Brian Tyree Henry is Phastos, een intelligente en homoseksuele uitvinder.
Lia McHugh is Sprite, de eeuwig jonge Eternal.
Don Lee is Gilgamesh, een machtige Eternal.
Barry Keoghan is Druig, een slimme en krachtige Eternal.
Angelina Jolie is Thena, een machtige krijger en Eternal.
Kit Harington is Dane Whitman, een menselijk krijger met een mythisch zwaard.


Shang-Chi
Shang-Chi gaan we per 7 mei 2021 in de bioscoop kunnen bewonderen. In de film neemt de eerste Aziatische superheld van Marvel het op tegen de Mandarin en de Ten Rings.
Simu Liu is Shang-Chi, een krachtige martial artist.


Thor: Love and Thunder
Natuurlijk is Thor geen nieuwe held. Maar in deze film gaan we wel een geheel nieuwe superheldin ontmoeten en dat zal Lady Thor zijn. In die zin introduceert de film dus wel een nieuwe heldin.
Natalie Portman is Lady Thor, die met Mjölnir kan vechten.


Ms. Marvel
Khamala Khan gaat in haar eigen serie debuteren. Die zien we in de loop van 2022 op streamingdienst Disney+ verschijnen. Ze is de eerste moslima die een eigen serie krijgt in het MCU. De serie wordt ontwikkeld door

Moon Knight
Deze serie is ook in 2022 te zien en introduceert Moon Knight aan de wereld. De serie draait om Marc Spector en wordt geschreven door Jeremy Slater.

She-Hulk
Jennifer Walters, het beroemde nichtje van Bruce Banner, is ook in 2022 te zien in een eigen serie. Haar zien we straks een bloedtransfusie van Bruce krijgen, waarna ze superkrachten krijgt.

Blade
Tot slot komt ook Mahershala Ali als Blade naar het Marvel Cinematic Universe. Details zijn hier nog niet over bekend.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jeroen Pasman

Avatar

Dat hele gedoe met die Eternals spreekt mij helaas niet zo aan.

Wel leuk dat Mahershalalhashbaz Ali komt ! Die ken ik nog uit de 4400

ridjieddo

Avatar

Waarom heeft een van de Eternals "homoseksueel" als bijvoeglijk naamwoord. Dat is toch niet nodig? En relevant?

Monojaxx

Avatar

Ik moet altijd zo lachen om Salma, de manier hoe ze praat met haar grappige accent. Leuke en vooral mooie actrice!Salma Hayek

Monojaxx

Avatar

@ridjieddo

Dat viel mij ook gelijk op toen ik het las. Idd irrelevant, net als een personage zwart is, wit of tweeslachtig. Door dat in hokjes denken worden we nooit één.

Dust1981

Avatar

Dat het een homoseksueel karakter is is inderdaad niet zo zo relevant als we in een wereld zouden leven waar je niet opkijkt of anders doet als iemand anders geaard is, andere huidskleur heeft of wat dan ook. Maar zover zijn we nog niet. Dat is de laatste weken wel duidelijk. Maar waarom het net wél relevant is voor de filmwereld is omdat het het eerste homoseksuele personage is in de MCU. En hoedanook hopen ze daarmee te scoren. Niet zozeer omdat het belangrijk is om dat te doen maar omdat mensen nu graag diversiteit willen zien.

Monojaxx

Avatar

@Dust1981

Diversiteit is alleen maar goed, en door dit te verweven in de filmwereld, maak je een goede afspiegeling van de echte wereld. Maar ik ben wel van mening dat er niet teveel nadruk op moet komen te liggen. Dan maak je het 'speciaal', en dat is het niet. Het is gewoon 'normaal'.

ridjieddo

Avatar

Ik denk dat de beschrijving beter leest als die dezelfde manier volgt als Makkari. Nu lijkt het net alsof het een van zijn superkrachten is.

Master Of Films

Avatar

Dust1981 "Maar waarom het net wél relevant is voor de filmwereld is omdat het het eerste homoseksuele personage is in de MCU. En hoedanook hopen ze daarmee te scoren. Niet zozeer omdat het belangrijk is om dat te doen maar omdat mensen nu graag diversiteit willen zien."
Kortom een veer in de reet steken van Marvel. Smerige praktijk vind ik.

Sunspot

Avatar

Ken al die Eternals niet echt, lijkt me ook niet zo vet of zo ook

Ang3l

Avatar

Wel grappig dat de vraag gesteld wordt waarom er nou perse homoseksueel vermeld moet worden, maar niet een held eerder waarom daar dan perse doof moet staan. ;)

Ang3l

Avatar

@Jeroen Pasman: Hij heet Mahershala Ali. Dat staat er. Gebruik 't.

Monojaxx

Avatar

Ang3l "Wel grappig dat de vraag gesteld wordt waarom er nou perse homoseksueel vermeld moet worden, maar niet een held eerder waarom daar dan perse doof moet staan. ;)"

Lijkt mij wel handig dit te vermelden, anders vraag je je toch af waarom dit personage niet reageert op verbale communicatieSmiley face Als het homoseksuele personage met een personage van eigen sexe intiem is, heb je daar geen begeleidend schrijven bij nodig, dat is zo ook wel duidelijk. Dus irrelevant om dit er extra bij te vermelden.

ridjieddo

Avatar

Als iedereen gewoon mijn tweede reactie een +1 geeft dan zijn we eruit. Waarom krijg alleen Gimli en zijn vele persoonlijkheden constant een +1 en ik niet Smiley face #jaloers #op #friet

Monojaxx

Avatar

@ridjieddo

+1000

Artificialis

Avatar

Ach, na de honderden heteroseksuele personages die in het MCU voorbij zijn gekomen is het niet gek om Pathos als homoseksueel te benoemen.

De voorzichtigheid van het 'vooruitstrevende' MCU is wel opvallend natuurlijk. Eén homo en twee leso's (Captain Marvel + Valkyrie) in het volledige Marvel Cinematic Universe? Het was natuurlijk pas écht progressief geweest als ze alle Eternals in LBGTQ-figuren hadden veranderd. Black Panther kreeg toch ook een volledige zwarte cast?

alforme

Avatar

ja ergens was het te verwachten, er zijn nog zoveel Marvel figuren geschreven en getekend dat de films daarover nog tientallen jaren vooruit kunnen(zelf na het wegvallen van STAN LEE)

Timothy

Avatar

De Ms Marvel serie wordt ontwikkeld door Moon Night? Vet!

NieuwsFilm

meest populair