Celebrity

Ook Angelina Jolie doneert zeer gul tegen racisme

De actrice zet zich al jaren hard in voor gelijke mensenrechten.

door FilmTotaal om 17:38 in Celebrity
Angelina Jolie heeft een dag voor haar 45e verjaardag 200.000 dollar gedoneerd aan het NAACP Legal Defense Fund, een bekende organisatie die zich inzet voor raciale gelijkheid. De Oscarwinnares werd daartoe gemotiveerd door de dood van de zwarte arrestant George Floyd, die door politiegeweld om het leven is gekomen.

"Rechten behoren niet tot één groep om aan een andere groep te geven. Discriminatie en straffeloosheid mogen niet worden getolereerd of recht worden gepraat. Ik hoop dat wij ons als Amerikanen kunnen verenigen om de diepe structurele fouten in onze samenleving aan te pakken", zegt Jolie in een statement. "Ik steun de NAACP in hun strijd voor raciale gelijkheid en roep om urgente wetgevingshervormingen".

Hart in actie
Jolie zet zich al jaren in voor de bescherming van mensenrechten. Zo is ze actief als Speciaal Gezant voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ook doneert ze geregeld aan andere liefdadigheidsacties. Onlangs doneerde ze bijvoorbeeld geld aan een organisatie die schoollunches verzorgt voor armere kinderen tijdens de coronacrisis.

NieuwsFilm

meest populair