Andy Serkis haakte bijna af om Gollum in 'Lord of the Rings' te spelen

Sméagol / Gollum is Andy Serkis. Geen twijfel over mogelijk. Maar bijna had de acteur het niet gedaan.

In 2001 verscheen The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring en daarin zagen we heel wat personages en hun uiteenlopende avonturen. Eén van de meest opvallende figuren in de trilogie die uiteindelijk werd gemaakt was Sméagol / Gollum van acteur Andy Serkis.

Serkis wist door zijn rol als Gollum hét gezicht te worden van de motion capture-technologie. Toch twijfelde hij om de rol aan te nemen nadat hij om advies vroeg aan een collega. Serkis tijdens de online meeting met een groot deel van de cast en crew:


"Ik herinner me dat ik in Praag was om aan Oliver Twist te werken en ik zei tegen een andere acteur met wie ik werkte: 'Ik denk dat ik naar Nieuw-Zeeland ga om een digitaal personage te spelen.' Hij zei: 'Verschijnt je gezicht op het scherm?' Ik zei: 'Nee, dat gebeurt niet.' Hij zei: 'Vriend, ik zou er mijlenver vandaan blijven.'"

Peter Jackson wist het ook niet
Ook regisseur Peter Jackson wist vooraf niet hoe hij de rol zou gaan vormgeven. Serkis tijdens de online meeting: "Pete zei: 'Ik weet niet exact hoe dit gaat gebeuren, maar we proberen de nieuwe technologie met de naam motion capture uit. Weet je, we willen dat er iemand op de set Gollum speelt, maar geen enkele acteur kan zich voordoen zoals we hem voorstellen."



NieuwsFilm

meest populair