FilmTotaal hookt up met Brittany Snow voor een interview

Snow is klaar om zich aan de wereld voor te stellen als meer dan een braaf musicalmeisje.

Auteur:
Tot nu toe speelde actrice Brittany Snow vooral in vrij zoete musicals, zoals Pitch Perfect en Hairspray. Vanaf deze week is ze te zien als seksverslaafde powervrouw Darla in de romkom Hooking Up, de eerste film die ze zelf produceert. Een mooi moment om een telefoonverbinding te maken met Hollywood.

"De film pakt serieuze onderwerpen aan, zoals seksverslaving en herstel van kanker, maar het wordt nooit te droevig of te neerslachtig."


Wanneer we met Snow bellen, zit ze thuis in Los Angeles. Toen de pandemie toesloeg, was net Almost Family geannuleerd, de tv-serie die ze opnam in New York. "Op dat moment vond ik het jammer, maar nu ben ik blij dat ik daar niet vastzit." Ze kan de coronatijd nu met haar man en haar hond overbruggen. "Dat is fijn, maar ook moeilijk: we hebben nog nooit zo veel tijd samen doorgebracht, haha. Ook lastig is dat mijn pa in Florida woont. Hij is ouder en ik zou graag naar hem toe willen. Maar we moeten voorzichtig zijn."

Hoe kwam je bij dit project?

"Mijn manager gaf me het script, maar wel met een waarschuwing: dit gaat heel ondeugend en vreemd lijken, en misschien niet in je straatje, maar lees het eens! Dat deed ik, en ik stond ervan versteld hoe lief het werd en hoe het de diepte in ging. Toen heb ik de regisseur, Nico Raineau, ontmoet. Nadat ik de rol kreeg, heb ik er een paar vrienden bij betrokken en ben ik zelf ook producent geworden. Dat was erg leerzaam."

Wat trok je aan?

"Ook al pakt de film serieuze onderwerpen aan, zoals seksverslaving en herstel van kanker, het wordt nooit te droevig of te neerslachtig. Je hebt ook een lach nodig om door moeilijke momenten te komen. Hooking Up is een romantische komedie, maar wel met de nodige ernst om deze onderwerp te belichten.

En ik vond de rol van Darla leuk, iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Ze is brutaal en koppig; een kant die ik ook heb, maar de meesten nog niet van me kennen. Ik heb te vaak brave meisjes gespeeld, in zingende rollen. Ik wilde dit deel van mezelf eens verkennen."

Bekijk de afbeeldingDarla is zeker een tof personage. Als je haar in het echt zou tegenkomen, denk jij dan goed met haar kunnen op te kunnen schieten?

"Ik denk dat Darla mij waarschijnlijk niet zou mogen. Maar ik denk ook dat we meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie door zou hebben. Tof om te spelen is dat ze zo snel over iedereen oordeelt en geen blad voor de mond neemt. Zelf geef ik juist iedereen het voordeel van de twijfel, soms wat te snel misschien. Ik denk dat we veel van elkaar zouden kunnen opsteken."

Sam Richardson en jij lijken op het eerste oog geen voor de hand liggend stel. Maar in de film wordt het overtuigend. Was het makkelijker om dat voor elkaar te krijgen dan ik het nu laat klinken?

"Ja, véél makkelijker! Het was moeilijk om een goede Bailey te vinden, want we hadden iemand nodig die erg grappig was én erg lief. Maar zeker geen doetje, maar iemand waar je voor wilt juichen. Toen we Sam vonden, was het een no-brainer, want hij had al die kwaliteiten. En hij is hilarisch."

Hoe kregen jullie die chemie?

"We hebben hetzelfde gevoel voor humor, en hij is een echte heer. Ook hadden we niet zo veel tijd om een band te scheppen, dus we moesten een sprong in het diepe wagen. Volgens mij zijn we ook een keer uit eten gegaan. Drankjes erbij, goed gelachen. We zijn snel bevriend geraakt. Vooral dankzij Sam was dat supergemakkelijk."

Dus hij mag met alle eer strijken?

"Haha, nou ik ook wel een beetje. Maar ja, vooral Sam."

De film volgt het stramien van een romantische komedie, maar Darla en Bailey lijken op het einde vooral platonische vrienden geworden. Hoe gaat het verder na dit verhaal?

"Goede vraag! Misschien ben ik in de minderheid, maar ik denk niet dat ze bij elkaar blijven op de lange termijn. Ze hebben elkaar geleerd wat echte liefde en intimiteit is. Maar het is te simplistisch om te denken dat ze verliefd op elkaar zijn en voor altijd bij elkaar blijven. Hun les is veel waardevoller dan het worden van een stelletje. Laten we eerlijk zijn: na zo'n moeilijke tijd duurt het wel even duren voordat je echt je normale leven weer oppakt. Darla is herstellende, maar nog niet genezen."

Heb je je vooraf extra verdiept in seksverslavingen?

"Vreemd genoeg wist ik al wat over verslavingszorg en het twaalfstappenprogramma, via familie. Ter voorbereiding heb ik regisseur Nico meegenomen naar wat sessies. Verder ook workshops gedaan, boeken gelezen. Erg cool, want ik kon zo het nodige respect en begrip voor die wereld kweken. Ik wilde er niet laconiek over doen."

Bekijk de afbeeldingSeksverslaving wordt ook echt vanuit een vrouwelijk standpunt belicht. Had het scenario ook echt die vrouwelijke stem van Lauren Schacher nodig?

"Nico en Lauren hebben de 'female gaze' er samen in verwerkt. Ze zijn beide trotse feministen. Aan de andere kant is Lauren wel echt een stoere vrouw. Maar wat me vooral opviel was dat dit scenario seks positief benadert. Darla heeft wel een seksverslaving en hulp nodig, maar het is onderdeel van haar persoonlijkheid. Niet iets waar ze te schande mee wordt gemaakt. Sowieso heeft iedereen wel een verslaving of iets waar ze van af proberen te komen."

Seks wordt in Hooking Up ook niet mooier gemaakt dan het is, het ziet er vrij realistisch uit. Hoe kreeg je dat voor elkaar?

"We wisten: seks mag hierin niet een slapstickachtige gimmick worden. De film draait veel meer om hun persoonlijke relatie. We hadden bovendien maar weinig tijd en een laag budget, dus we konden deze scènes niet allemaal heel intiem maken. We moesten ze vrij snel op film zetten. En ik denk dat het er uiteindelijk aan bijdraagt hoe recht voor zijn raap we het op het grote scherm terugzien."

De film vermijdt heel duidelijk het woord 'nymfomanie'. Maar als je de film op IMDb opzoekt en bij sleutelwoorden kijkt, staat het er als eerste.

"O echt?"

Ja, samen met 'interraciale relatie' en 'interraciale seks'. Zaken die ook in de film zitten, maar ook niet bepaald het hoofdonderwerp zijn. Ras speelt niet eens een rol.

"Mensen mogen Hooking Up interpreteren zoals ze willen. Dat is het geweldige aan film, net zoals andere media en kunstvormen. Wij maakten wel de bewuste keuze om de relatie tussen deze twee hoofdpersonen centraal te stellen en wat ze van elkaar kunnen leren. Hopelijk hebben we dat goed overbrugd."

Hooking Up is te zien op diverse VOD-platforms, waaronder Pathé Thuis en Ziggo On Demand.

Lees ook onze recensie van Hooking Up.

NieuwsFilm

meest populair