Ophef: Priyanka Chopra flink onder vuur voor promoten racistische huidcrème

Ophef: Priyanka Chopra flink onder vuur voor promoten racistische huidcrème

De ophef ontstond nadat Bollywoodsterren hun steun betuigden voor de Black Lives Matter-beweging.

Diverse Bollywoodsterren liggen in het licht van de Black Lives Matter-protesten onder vuur voor het promoten van een crème voor gekleurde vrouwen die de huid witter maakt in India. Zo wordt onder meer Priyanka Chopra beschuldigd van hypocrisie.

Toen Priyanka Chopra (37) zich vorige week op Instagram uitsprak tegen racisme na de dood van de zwarte arrestant George Floyd, had zij vast niet verwacht zelf onderwerp van controverse te worden. Chopra werd door haar volgers namelijk geconfronteerd met het feit dat zij het gezicht is van een huidsmeersel op de Indiase markt dat de huid lichter maakt.


Meer ophef
Dat is niet de enige kritiek die Chopra te verduren kreeg. Anderen merkten op dat de actrice leidt aan 'selectieve verontwaardiging', onder meer omdat zij zich volgens hen nog nooit duidelijk heeft uitgesproken tegen andere kwesties waarbij mensenrechten werden geschonden. Zo wijst iemand haar erop dat zij gedurende haar carrière meerdere keren heeft samengewerkt met acteurs die openlijk homo- en transfoob zijn.

NieuwsFilm

meest populair