Alles wat je over Keanu Reeves hoort is "110% waar"

De Matrix en John Wick-acteur is zoals hij wordt omschreven.

Hoe denk jij over acteur Keanu Reeves? Denk je dat het een aardige vent is? En dat hij goed kan acteren en goed stunts kan verrichten? Zijn stuntdubbel is in de wolken met de acteur die ondertussen al zo'n 36 jaar meedraait in Hollywood.

In de komedie Bill & Ted's Excellent Adventure uit 1989 brak Reeves door en al snel was hij in vele grote bioscoopfilms te zien. Tegenwoordig kennen we hem vooral als scifi-held Neo en wraakkoning John Wick. Zijn stuntdubbel Jeremy Fry over de superster, tegenover Metro:


"Hij geeft, hij is onbaatzuchtig, hij werkt onvermoeibaar. Al het goede wat je over hem hebt gehoord is 110% waar. Hij zei eens: 'Hé, hoe graag zou je naar Laguna Seca willen gaan?' En wanneer Keanu Reeves je vraagt ergens heen te gaan, dan kan je bijna niet weigeren. En toen bleek dat hij Laguna Seca had afgehuurd, een zeer bekende populaire racebaan in Californië.

Hij huurde de baan voor twee dagen. Er waren er ongeveer tachtig van zijn vrienden en mensen die hij kende. Er waren beroemdheden, mensen uit verschillende industrieën. Een enorme dwarsdoorsnede van mensen. Hij boekte voor ons lokale hotels, hij zorgde voor ontbijt, lunch, diners. Dat was een heel speciale tijd voor mij om veel verschillende redenen."
Veel vertrouwen van Keanu
En het blijkt ook dat de stuntman erg blij is met de acteur op de set. Ze werkten samen aan de drie John Wick-films van regisseur Chad Stahelski:


"Er was een opname waarbij we wilden dat Keanu de camera omhoog schoof en we wilden dat de camera recht op hem af kwam. En we hebben daar een tijdje met hem aan gewerkt, en dat was een lastige opname. Maar hij heeft het goed gedaan.

Ik vind het altijd gaaf als acteurs hun eigen stunts willen doen ondanks dat ze mensen hebben die het voor hem kunnen doen zonder dat het publiek het ziet. Keanu heeft nooit gezegd: 'Dat wil ik doen. Ik wil het zo doen.' Hij vertrouwt erop dat Darren en regisseur Chad Stahelski de beste beslissing voor hem nemen en hij weet dat ze hem zullen gebruiken wanneer zij vinden dat het gepast en veilig is."



NieuwsFilm

meest populair