Jar Jar Binks (Star Wars) stiekem lid van misdaadorganisatie Crimson Dawn?

Jar Jar Binks (Star Wars) stiekem lid van misdaadorganisatie Crimson Dawn?

Jar Jar is extreem tragisch.

Was Jar Jar Binks stiekem lid van de misdaadorganisatie Crimson Dawn? In de film Solo: A Star Wars Story zagen we voor het eerst de organisatie Crimson Dawn, een syndicaat dat geleid wordt door Darth Maul. Een fan met scherpe ogen zag dat Jar Jar een bekend medaillon draagt.

Natuurlijk zal het waarschijnlijk gewoon toeval zijn en is er geen bewuste keuze gemaakt. Jar Jar werd immers jaren voor Solo en Crimson Dawn bedacht. Tegelijk weten we wel dat Jar Jar bijna een totaal ander personage was geweest. Het was lang de bedoeling om hem een hoofdrol te geven in de trilogie en onderdeel te maken van de opkomst van Darth Sidious als heerser over het sterrenstelsel. En dat nog meer dan in de huidige prequel-trilogie het geval is.

Tragisch einde
Overigens is het einde van Jar Jar erg tragisch. In het boek Star Wars: Aftermath, is de oude Jar Jar een straatclown geworden in Naboo. De maatschappij negeert hem, zelfs de Gungans. Kinderen lachen om hem, maar volwassenen willen niets met hem te maken hebben (natuurlijk een beetje meta, want zo keken in het echt mensen ook naar hem).

NieuwsFilm

meest populair