Nu gratis op YouTube: Belangrijke film over politiegeweld met John David Washington (Tenet)

Sinds het uitbreken van de #BlackLivesMatter-protesten hebben studio's al meerdere films over dit belangrijke onderwerp beschikbaar gesteld.

Neon heeft Monsters and Men (2018), een film over een zwarte man die wordt vermoord door een politieagent, in het licht van de Black Lives Matter-protesten gratis beschikbaar gesteld op YouTube.

Bekijk de afbeelding
Neon uploadde de film naar aanleiding van het overlijden van de zwarte arrestant George Floyd door toedoen van een politieagent. Door deze gebeurtenis, die werd gefilmd door omstanders, laaide het debat over racisme en politiegeweld weer op en gaan mensen wereldwijd al weken massaal de straat op om te protesteren.

Over deze film
Monsters and Men gaat over Manny Ortega, een jongen die op een avond ziet hoe een zwarte kruimeldief ten onrechte wordt neergeschoten door een witte politieagent. Hij heeft het incident vastgelegd met zijn mobieltje en staat nu voor de lastige keuze om die beelden al dan niet openbaar te maken.

In de film, die werd geregisseerd door Reinaldo Marcus Green, spelen onder meer John David Washington (Tenet) en Anthony Ramos (A Star Is Born) belangrijke rollen. Monsters and Men beleefde zijn première op het Sundance Film Festival.

De volledige film kun je hieronder gratis bekijken.



NieuwsFilm

meest populair