Erotiek in Hollywood moet anders door coronacrisis: alleen nog maar CGI?

Erotiek in Hollywood moet anders door coronacrisis: alleen nog maar CGI?

Er moet afstand gehouden worden op filmsets.

De coronacrisis heeft grote impact op Hollywood. Op dit moment lijkt het er steeds meer op dat films niet zomaar meer opgenomen kunnen worden. In plaats daarvan begint het er zo langzaam op te lijken dat filmopnames anders plaats moeten vinden.

Zo moet er nu afstand gehouden worden op filmsets. Dat betekent iets voor actie, maar ook voor seks. En dat gaan impact hebben. The Sun meldt dat het een 22 pagina's tellend document in handen kreeg waarin geschreven wordt hoe Hollywood om wil gaan met de coronaregels.

Anderhalve meter
In het document staat onder meer hoe Hollywood om wil gaan met "fysiek contact". Dat soort momenten moeten "herschreven worden, helemaal gedumpt, of CGI moet gebruikt worden om het op te lossen."

Vooral wat seksscènes betreft, heeft dit impact. Niet alleen moeten cast en crew nu veel hygiënischer te werk gaan en hun handen wassen en de set steriliseren, ook vinden audities plaats achter plexiglas schermen. Maar het lijkt er zo langzaam ook op dat er CGI-seksscènes gemaakt gaan worden in plaats van fysieke versies.

Hollywood heeft natuurlijk al jaren gebruik gemaakt van body stand-ins om te voorkomen dat acteurs en actrices naakt moeten gaan en vervolgens hun gezichten geplakt op die van de doubles. In die zin is dit dus niet heel vreemd om te horen.

NieuwsFilm

meest populair