Oorlog Universal en grootste bioscoopketen: 'James Bond' en 'Jurassic World' definitief NIET in de bioscoop?

AMC weigert films als Jurassic World, Fast & Furious en Despicable Me.

Door de coronacrisis brak er een ook een crisis uit in filmland. Bioscopen gingen dicht, opnames werden stilgesteld. Universal Pictures besloot als eerste een bioscoopfilm via Video on Demand uit te brengen. De bioscoopwereld reageerde furieus en AMC kondigde een boycot aan van de films van de filmstudio.

Universal Pictures zette Trolls: World Tour eerder dit jaar naar verluidt heel succesvol online. Dit resulteerde echter ook in een boze brief van de bioscoopketen, goed voor ruim 900 bioscopen met dik 10.000 zalen in de States en Europa. AMC-baas Adam Aron gaf aan de bioscopen hier ook echt aan te gaan houden en hij kreeg bijval van andere ketens, ook in Europa.

Open in juli: dus geen No Time to Die?
Volgens Deadline gaat AMC medio juli weer open, net als andere ketens in de States. Ook wordt er gemeld dat AMC en Universal Pictures in gesprek zijn over het geschil. De grote filmstudio zou echter voet bij stuk houden over het direct of sneller overhevelen van bioscoopfilms naar online, via Vod of mogelijk Universals aankomende streamingdienst Peacock.

Mocht het financieel noodlijdende AMC en mogelijk ook andere ketens de films van Universal daadwerkelijk gaan boycotten, dan zouden onder meer films in de reeksen Despicable Me, Fast & Furious, Jurassic World en zelfs James Bond niet of beperkt of het witte doek verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair