'Event Horizon' met gruwelijkere 'blood orgy' dan toch beschikbaar?

Er komt een nieuwe 4K blu-ray uitgave van de geliefde scifi-horrorfilm.

Ondanks dat Event Horizon een flinke flop was, is de film tegenwoordig onder menig fan van het scifi-genre geliefd. De film onderging een dramatisch productieproces en dit zorgde er onder meer voor dat een versie van 130 minuten van regisseur Paul W.S. Anderson teruggebracht moest worden naar 96 minuten.

De langere versie zou meer personageontwikkeling bevatten en bovenal een uitgebreidere versie van de "blood orgy"-video van de bemanning van de Event Horizon. Die langere versie zou volgens de berichten zelfs testpubliek hebben doen laten flauwvallen.

Dan toch de Director's Cut?
Scream Factory heeft nu aangekondigd dat ze werken aan een compleet nieuwe 4K-uitgave. Of er aanvullende beelden te zien zijn is nog onbekend, maar de kans bestaat zeker. In 2017 gaf regisseur Anderson nog aan dat hij zijn 130 minuten-versie heeft teruggevonden. Scream Factory hoopt deze op een of andere manier te bemachtigen en gaat sowieso nieuwe extra's op de schijf zetten.

Wat vind jij van Event Horizon met namen als Laurence Fishburne, Sam Neill en Kathleen Quinlan? Met een productiebudget van $60 miljoen haalde de film in 1997 zo'n $47 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.



NieuwsFilm

meest populair