Waarom 'Gladiator 2' er maar niet wil komen

Waarom 'Gladiator 2' er maar niet wil komen

Ook al wil iedereen het, 't vervolg is heel complex om te maken.

In 2000 was Gladiator te zien. Een enorm succesvolle film, waarvan al jaren een vervolg in de maak is. In een interview met ComicBook.com vertelt producent Doug Wick dat er inderdaad nog gesproken wordt over en vervolg.

Dat is echter heel ingewikkeld om te maken. Want alhoewel ook regisseur Ridley Scott wel terug wil keren, wil men het vervolg alleen maken als er echt iets goeds ligt. "Het is heel duidelijk een creatief probleem dat we hebben," aldus Jones. Dat komt volgens hem omdat iedereen die aan het origineel meewerkte, daar te veel van houdt om een niet-passend vervolg te maken. "Ridley werkt er wel aan, dus het is vooral een vraag van of we het op een plek kunnen krijgen die maakt dat een vervolg ook een echt waardevol voelt."

Dode hoofdpersoon
"Gladiator werkte heel goed, omdat het meer was dan gewoon een vechtfilm. Er stond ook echt iets op het spel en om dat opnieuw uit te doen is echt uitdagend. En natuurlijk is de hoofdpersoon dood. Als je Godfather maakt, zeg je 'Okay, het publiek houdt van deze sterren in deze kleding' en dan breng je gewoon het oude team terug."

Dat zal nu dus niet kunnen gebeuren. Het vervolg zal trouwens naar verwachting 30 jaar na het origineel gesitueerd zijn.

NieuwsFilm

meest populair