Actrice Reese Witherspoon over leeftijdsdiscriminatie na je 40ste

Actrice Reese Witherspoon over leeftijdsdiscriminatie na je 40ste

Haar voormalige financieel adviseur moedigde haar aan om een spaarpotje aan te leggen.

Reese Witherspoon werkt al sinds haar veertiende in Hollywood en kent dan ook als geen ander de dubbele standaarden van de filmindustrie. Toen de Legally Blonde-actrice daar zelf ooit mee werd geconfronteerd, besloot ze direct terug te slaan.

Reese Witherspoon (44) heeft weleens een mannelijk lid van haar team ontslagen omdat hij beweerde dat zij haar 'houdbaarheidsdatum' als actrice begon te naderen. Dat onthult Witherspoon in een interview met The Los Angeles Times.

"Ik zal nooit vergeten dat een financieel adviseer ooit tegen me zei dat ik maar moest beginnen met sparen. Ik was toen 37", vertelt Witherspoon in het interview. "Hij beweerde dat ik drastisch minder zou verdienen als ik eenmaal de 40 zou zijn gepasseerd. Hij zei dus min of meer dat ik snel geen carrière meer zou hebben".

Witherspoon kon het ongevraagde advies van haar financieel adviseur logischerwijs niet waarderen. Wat is er met hem gebeurd? "Oh, ik heb hem ontslagen", antwoordt de actrice met een lach. Witherspoons knallende carrière bewijst ook dat de financieel adviseur totaal geen verstand van zaken had.

NieuwsFilm

meest populair