Algemeen

Luna Lovegood actrice haalt uit maar komt ook op voor J.K. Rowling

Ook Evanna Lynch mengt zich in het debat.

door Wouter Drummen om 13:33 in Algemeen
De Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling ligt sinds een paar dagen flink onder vuur. Dit gebeurde nadat ze een aantal transfobische opmerkingen had gemaakt. Daniel Radcliffe en Emma Watson van de Harry Potter-franchise haalden beiden uit naar de schrijfster, net zoals Eddie Redmayne, de hoofdrolspeler van de Fantastic Beasts and Where to Find Them-films. Nu laat ook actrice Evanna Lynch van zich horen.

Lynch speelt Luna Lovegood in diverse Harry Potter-films en liet zich ook over het onderwerp op Twitter uit. Haar bericht is sindsdien verwijderd, al is het wel nog te vinden op het internet. Zo liet de 28-jarige actrice weten het niet eens te zijn met Rowling, maar ze schiet haar ook te hulp.

Het bericht
Zo zei Lynch: ''Het is een vreselijk gevoel, wanneer je niet geaccepteerd wordt voor wie je bent. Je voelt je er gigantisch alleen door en het helpt de transgender vrouwen en mannen totaal niet. Ik heb veel respect voor mensen die voor zichzelf op durven komen en zichzelf tonen zoals ze zijn''.

''Ik ben van mening dat Twitter niet de juiste plaats is voor deze gecompliceerde gesprekken. We zouden erover moeten lezen, luisteren naar podcasts en echt over moeten praten. Ik denk dat het onverantwoordelijk is het over dit onderwerp te hebben op Twitter en zou willen dat Jo het niet gedaan had''.

''Als een vriend en fan van Jo kan ik wel niet vergeten wat voor een vrijgevige en lieve persoon zij is. Ik vind het dan ook jammer dat mensen meteen minder van Jo denken vanwege haar tweets en vergeten wat voor een gigantisch indrukwekkend filantropisch werk zij geleverd heeft. Ook doet ze gigantisch veel om de mensheid te helpen''

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Da Villain

Avatar

Kun je de reacties van alle acteurs niet beter in één artikel plaatsen?

Master Of Films

Avatar

Benieuwd naar wat anderen vinden of transvrouwen echte vrouwen zijn. Zulke onderwerpen komen nauwelijks aan bod op een filmwebsite.

Da Villain "Kun je de reacties van alle acteurs niet beter in één artikel plaatsen?"
Slecht idee. Dan droogt FT sneller uit met artikelen. Er moet tenslotte een quota worden behaald.

Da Villain

Avatar

^Hahaha, tja. 'T komt een beetje over als spam zo.

Monojaxx

Avatar

@MOF

Wat is echt, wat is normaal? Iemand die als hermafrodiet/intersekse is geboren bv. Waar valt die onder? In de dierenwereld komen ook zoveel variaties voor. Heel veel insecten zijn tweeslachtig, kikkers kunnen letterlijk van geslacht veranderen als er teveel vrouwtjes of mannetjes aanwezig zijn.

Ik ben van mening dat het om een persoon gaat, en het verder niet relevant is om in de hokjes man/vrouw te denken.
Een volledige transvrouw heeft geen testikels meer die het overgrote deel van het hormoon testosteron produceert, naast de bijnieren. In wezen blijft het lichaam dus testosteron produceren, hetzij in een lagere dosis, en dit wordt weer vereffend met exogeen oestrogeen en anti-androgenen (dmv pillen, pleisters, gel of injectie), waardoor de transvrouw ook de vrouwelijke vormen en kenmerken krijgt. Ja, dan lijkt mij toch dat het gewoon een vrouw is uiteindelijk. Tenminste, zo zie ik het. Het gaat er uiteindelijk ook om dat de persoon in kwestie gelukkig is met zichzelf en zijn/haar lichaam toch? Begrijp ook niet dat iemand moeite kan hebben met het geluk van een ander.

Artificialis

Avatar

Er wordt nu toch zo langzamerhand duidelijk wat de jarenlange filmopnames voor invloed hebben gehad op de ontwikkeling van kindacteurs. Ze zijn stuk voor stuk helemaal de weg kwijtgeraakt.

Rob

Avatar

Welke transfobische opmerkingen heeft ze gemaakt dan?
Of waren het opmerkingen, die door een miniscuul kleine, edoch zeer luidruchtige minderheid als transfobisch werden gescandeerd?

xarkov

Avatar

Ik heb ook een mening!

Draven

Avatar

Ik heb eens een docu gezien waar ze iemand opereren van man naar vrouw (en de verschillende stages hierin). Je ziet dat de vellen van de penis gebruikt worden om de schaamlippen te maken. Bij dit zien moest ik toch even wegkijken want je voelt het bijna mee zo te zeggen. Ook het psychologisch effect van mensen die agressief naar ze reageren. Als je dat allemaal vrijwillig door wilt gaan dan wil ik je best een 'vrouw' noemen. Ik ben wel van mening dat een transgender dit moet melden bij het aangaan van een relatie. Elk ander persoon die de wisseling niet heeft gemaakt moet bij zijn biologische kenmerk benoemt worden.

TheWatcher

Avatar

Het is ook niet zo zeer dat wanneer mensen zich niet lekker in hun vel voelen dat dat niet erkend wordt, zoals sommige zeggen als man-vrouw of vrouw-man dat is aan die persoon zelf en ik denk dat de meeste ook zo wel denken en de mantra leef en laat leven aanhouden maaarrrr.....

Hier komt de probleem, voor de mannen die van de heren liefde zijn, zou ik maar niet zo happig meejuichen met de Hele Transgender "movement", val me niet gelijk aan en wandel ff met mee...
1. Homo/Lesbisch is niet zo "ge accepteerdt" als men portreteert, zoveel bekende mannen/vrouwen in de sport/media/entertainment wereld zitten die niet uitkomen voor hun geaardheid tbv baanbehoud...
2.volgens mij hebben de G/L lang en hard moeten vechten voor acceptatie maar nu komen de transgenders de spotlight opeisen, daarbij de jaren strijd die anderen hebben verricht ondermijnen, daarboven op willen ze het niet op een inclusie manier maar een dominante houding en eisen...
Zoiets als wat de huidige feminisme naar verworven is.

In plaats van gelijkheid, is het "ik" speciaal en anderen die gepest/verstoten zijn omdat ze "anders" zijn is niet van belang zolang het hun doel niet baat.
3. Laten we eerlijk wezen Transgenders werden zo genoemd omdat je in een transitie fase zit, dus van man naar vrouw...of van vrouw naar man...maar er zijn er veel (de luidste op twitter) die van 2 walletjes willen eten...ik heb het niet over de mensen die echt all the way gaan zeg maar zonder oneerbiedig te wezen en een lange verhaal van te maken.
Nu is het een "identiteit" geworden, wat al een raar concept is maar ok...we zitten nu eenmaal in een "safe-space, micro-aggression" tijdperk, plus het is van een tussen station naar een vaste halte geworden (nogmaals niet oneerbiedig bedoeld).
4.Het feit dat ze gelijk moord en brand schreeuwen als iemand hun 'mis-genderd' en Eisen dat ze hun baan en hele hebben en houden verliezen is evil en betuigt niet van acceptatie, het feit dat als men inclusief proberen te wezen het nooit voldoende is voor hun.
Zo heb me zegje gedaan, zal vast een deel vergeten hebben te typpen, er zal vast een deel zijn waar mensen het niet mee eens zijn maar thats life en voor de mensen die boos zijn geworden, lees mijn eerste openings alinea en hopelijk zie je in dat ik toch niet ZOOO slecht ben. Smiley face Smiley face
Zo nu tijd voor wat te roken en thee..

Monojaxx

Avatar

@TheWatcher

Niks mis met je reactie Smiley face

NieuwsFilm

meest populair