Luna Lovegood actrice haalt uit maar komt ook op voor J.K. Rowling

Luna Lovegood actrice haalt uit maar komt ook op voor J.K. Rowling

Ook Evanna Lynch mengt zich in het debat.

De Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling ligt sinds een paar dagen flink onder vuur. Dit gebeurde nadat ze een aantal transfobische opmerkingen had gemaakt. Daniel Radcliffe en Emma Watson van de Harry Potter-franchise haalden beiden uit naar de schrijfster, net zoals Eddie Redmayne, de hoofdrolspeler van de Fantastic Beasts and Where to Find Them-films. Nu laat ook actrice Evanna Lynch van zich horen.

Lynch speelt Luna Lovegood in diverse Harry Potter-films en liet zich ook over het onderwerp op Twitter uit. Haar bericht is sindsdien verwijderd, al is het wel nog te vinden op het internet. Zo liet de 28-jarige actrice weten het niet eens te zijn met Rowling, maar ze schiet haar ook te hulp.

Het bericht
Zo zei Lynch: ''Het is een vreselijk gevoel, wanneer je niet geaccepteerd wordt voor wie je bent. Je voelt je er gigantisch alleen door en het helpt de transgender vrouwen en mannen totaal niet. Ik heb veel respect voor mensen die voor zichzelf op durven komen en zichzelf tonen zoals ze zijn''.

''Ik ben van mening dat Twitter niet de juiste plaats is voor deze gecompliceerde gesprekken. We zouden erover moeten lezen, luisteren naar podcasts en echt over moeten praten. Ik denk dat het onverantwoordelijk is het over dit onderwerp te hebben op Twitter en zou willen dat Jo het niet gedaan had''.

''Als een vriend en fan van Jo kan ik wel niet vergeten wat voor een vrijgevige en lieve persoon zij is. Ik vind het dan ook jammer dat mensen meteen minder van Jo denken vanwege haar tweets en vergeten wat voor een gigantisch indrukwekkend filantropisch werk zij geleverd heeft. Ook doet ze gigantisch veel om de mensheid te helpen''

NieuwsFilm

meest populair