'Lea Michele belde midden op set 'Glee' producent om zwarte actrice te laten ontslaan'

'Lea Michele belde midden op set 'Glee' producent om zwarte actrice te laten ontslaan'

Michele deed er alles aan om duidelijk te maken dat zij de baas was.

Lea Michele ligt al weken onder vuur voor haar vermeende racistische gedrag tegenover meerdere gekleurde tegenspelers van de musicalserie Glee. Samantha Marie Ware, die als eerste met haar verhaal naar buiten kwam, heeft nu in een interview met Variety meer verteld over haar ervaringen met de Hollywooddiva.

"Ik voelde het al vanaf dag één toen ik mezelf voor probeerde te stellen. Ze besloot direct dat ze me niet mocht en dat probeerde ze geeneens te verhullen", vertelt Ware aan Variety over haar tijd in Glee. "Het begon na mijn eerste performance. Ze negeerde me, ontweek m'n blik en begon zich vreemd en passief-agressief te gedragen richting me".

Ware herinnert zich hoe Michele op een dag uit het niets flink tegen haar uitviel, "We draaiden een moment waarin ik even niet in beeld was. Ik speelde wel mee, maar gaf me schijnbaar niet volledig. Dat vond ze respectloos", vertelt Ware. Volgens de actrice riep Michele - de grote ster van de show - haar na afloop direct bij zich.

"Toen ik mezelf probeerde te verdedigen, zei ze dat ik mijn mond moest houden", vervolgt Ware, die beweert dat Michele vervolgens tegen haar zei dat ze haar rol in de serie niet verdiende. "Ze pleegde direct een telefoontje en vroeg aan de makers om mij te laten ontslaan. Daar dreigde ze mee op een volle filmset... Iedereen kon het horen", aldus Ware.

NieuwsFilm

meest populair