Hoeveel vervolgen zijn er op 'Artemis Fowl' van Disney+ mogelijk?

Hoeveel vervolgen zijn er op 'Artemis Fowl' van Disney+ mogelijk?

De scifi-film Artemis Fowl moe(s)t de start zijn van meerdere films.

Van regisseur Kenneth Branagh (Thor, Cinderella) verscheen afgelopen vrijdag Artemis Fowl online op Disney+. De sci-fi avonturenfilm is een verfilming van een boekenreeks. De regisseur sprak met Comicbook.com over de toekomst.

Of die toekomst er komt valt te betwijfelen. De ontvangst van de $125 miljoen kostende film was erg mager, met op dit moment 10 procent op Rotten Tomatoes. Branagh over de mogelijke vervolgfilms:


"Nou, je weet dat het acht boeken zijn, ze worden steeds exotischer. Eoin Colfer heeft verbazingwekkende verbeeldingskracht. Sommige wendingen en incidenten zijn zo krachtig. Het eerste boek heeft een relatieve eenvoud. Eoin noemt het Die Hard met feeën."

Uiteraard: publiek bepaalt
"Er is een mogelijkheid, en wie weet? Het publiek beslist, en ik denk dat er veel dingen zijn waarvan ik denk dat ze een enorm potentieel hebben," aldus Branagh over de kans dat er een of meer vervolgen verschijnen.

Tot op heden is het publiek het doorgaans met elkaar eens: de film stelt teleur. Op Rotten Tomatoes noteert Artemis Fowl slechts 22 procent bij het publiek en op de IMDb staat deze op een erg magere 3,9 / 10.

NieuwsFilm

meest populair