Oscars: Altijd 10 nominaties Beste Film met méér "people of color"

Oscars: Altijd 10 nominaties Beste Film met méér "people of color"

Ook wordt er gezocht naar meer diversiteit.

De afgelopen jaren is er een hoop te doen om de Oscars. Er waren meerdere edities met bijna alleen maar blanke mannen onder de genomineerden en de organisatie kwam met het idee om de categorie 'Beste blockbuster' toe te voegen.

De Academy komt nu met andere aanpassingen. Vanaf de 94e editie van de Oscarceremonie die in 2022 plaatsvindt, zullen er standaard tien nominaties zijn in de categorie Beste Film. Dit werd ook toegepast tijdens de 82e en 83e editie, maar daarna werden er jaarlijks tussen de vijf en tien films genomineerd.

Meer diversiteit
"Hoewel de Academie vooruitgang heeft geboekt, weten we dat er nog veel meer werk moet worden verzet om over de hele linie billijke kansen te waarborgen," zei Dawn Hudson, CEO van de Academy in een bericht waarin wordt aangegeven dat er een taskforce komt om voor "representation en inclusion" te zorgen.

"Er is een dringende noodzaak om dit probleem aan te pakken. Daartoe zullen we onze regels en procedures wijzigen - en blijven onderzoeken - om ervoor te zorgen dat alle stemmen worden gehoord en gevierd," voegde Hudson toe. Een van de maatregelen is dat het aantal vrouwen en "people of color" wordt verdubbeld.



NieuwsFilm

meest populair