James Gunn voegt zich in controversiële discussie: "Cinema is dood.."

James Gunn voegt zich in controversiële discussie: "Cinema is dood.."

Ook hij is het eens met Martin Scorsese.

Er gaan steeds meer stemmen op in Hollywood, die stellen dat cinema stervende is. Zo zorgde Martin Scorsese al voor controverse door te zeggen dat Marvel-films niet tot cinema behoorde. En deed David Lynch een duit in het zakje door te zeggen dat cinema stervende is en arthouse dood is. Nu lijkt James Gunn, regisseur van twee Marvel-films, het daarmee eens te zijn.

Gunn deed weer eens een van zijn veelvoorkomende Instagram-sessies met fans. Daarin gaf hij antwoord op diverse vragen. Een van zijn fans vroeg hem of Gunn het eens is met Lynch en dat blijkt interessant genoeg het geval te zijn. Hij denkt dat films niet altijd tot de categorie cinema behoren.

Film is stervende
"Ik geloof dat de mid-level commerciële films en onafhankelijke films een zware tijd doormaken in theaters," begon Gunn. "Mensen gaan nog voor horrorfilms en spektakelfilms, en misschien wat komedies. Alledrie kunnen 'cinema' zijn, maar dat is toch best beperkt."

Vreemd is dat niet, want er worden volgens Gunn steeds minder films gemaakt zonder immense studiobemoeienis. "Ik zou willen dat studio's een film geen groen licht zouden geven, tenzij er een script is waar ze echt blij mee zijn. De kwaliteit van films zou echt meteen beter worden. Maar studio's geven concepten, plannen en op beschikbare releasedata groen licht."

NieuwsFilm

meest populair