De geliefde animatiekunstenaars van Studio Ghibli werken aan een nieuwe film

De geliefde animatiekunstenaars van Studio Ghibli werken aan een nieuwe film

Aya And The Witch werd gebaseerd op een fantasierijk boek.

De geliefde animatiekunstenaars van Studio Ghibli zijn bezig aan een nieuwe film. Hun keuze is gevallen op Aya And The Witch. Aan het roer staat Gorô Miyazaki, zoon van grootmeester Hayao Miyazaki.

Aya And The Witch zou in premiere gaan op het Cannes Film Festival, dat werd geannuleerd. Daarom zal de film debuteren op de Japanse televisie. Verwacht dan ook geen typische Ghibli-productie. Deze prent zal namelijk volledig bestaan uit computeranimatie.

Heks
De film wordt gebaseerd op Earwig And The Witch van wijlen Diana Wynne Jones. Zij schreef eerder ook het boek Howl's Moving Castle, dat Studio Ghibli eveneens verfilmde.

Het verhaal draait om weeskind Earwig, die geadopteerd wordt door Bella Yaga. Dit blijkt een heks te zijn. Zij neemt Earwig mee naar haar betoverde huis. Met behulp van een sprekende kat moet Earwig proberen uit de greep van Bella te komen.

Wijsheid
De huidige situatie had ook op deze film zijn invloed. Mede-oprichter Toshio Suzuki: "Iedereen werd geconfronteerd met corona. De grootste vraag is hoe het virus de wereld veranderd heeft. Ook in onze industrie ontkomen we daar niet aan."

"We vroegen ons af of de film het goed zou doen na corona. Maar ik putte hoop uit de wijsheid van Aya. Als we onze wijsheid gebruiken, kunnen we ieder probleem het hoofd bieden."

NieuwsFilm

meest populair