Niemand wilde de nieuwe hitfilm van Netflix 'Da 5 Bloods' hebben

Niemand wilde de nieuwe hitfilm van Netflix 'Da 5 Bloods' hebben

Spike Lee had uiteindelijk maar 1 keuze.

Regisseur Spike Lee brengt ons Da 5 Bloods. Dat is een heftige, maar uiterst goed ontvangen film die dit weekend op Netflix debuteerde. Maar volgens Lee kwam het bijna niet zover en werd de film bijna niet uitgebracht.

Dat komt volgens hem onder heel wat filmstudios het niet zagen zitten om een Vietnam-film te maken die draait om zwarte soldaten. Gelukkig durfde Netflix het wel aan en werd de film een enorm succes.

Moeilijk gemaakt te krijgen
"We kregen de film bijna niet gemaakt," vertelde Lee tegen The Hollywood Reporter. "We gingen naar elke studio en werden door hen allemaal afgewezen. Ik heb echt veel projecten gehad die allemaal zijn afgewezen. En dan zeggen ze niet dat ze het haten, maar gewoon dat het niet bij hen past. Ik speel dit spel al heel lang," aldus de regisseur.

"Als iemand zegt dat 'ie het niet wil, vraag ik ook niet waarom. Ik zeg gewoon netjes bedankt en ga verder, net als Jay-Z. Door naar de volgende. En daarom heb ik zoveel werk kunnen maken. Ik ga niet bij de pakken neerzitten en janken. Gewoon doorgaan. En in dit geval was Netflix de laatste optie."

NieuwsFilm

meest populair