Opnames 'Jurassic World: Dominion' krijgen te maken met strenge maatregelen

Opnames 'Jurassic World: Dominion' krijgen te maken met strenge maatregelen

Fans van de Jurassic-franchise hebben weer iets om naar uit te kijken.

Universal Pictures heeft laten weten dat de opnames van dino-sequel Jurassic World: Dominion begin juli worden hervat in het Verenigd Koninkrijk. En dat is opvallend, gezien de ernst van de coronacrisis in het land.

De opnames van de grootschalige film waren pas vier weken bezig toen de boel werd platgelegd. In totaal zal er 20 weken worden gefilmd. Wat we er wel bij moeten vermelden is dat er in Pinewood Studios rigoureuze maatregelen ter waarde van 5 miljoen dollar worden genomen om de veiligheid van cast en crew te kunnen waarderen.

Onder de maatregelen valt een privé-faciliteit genaamd Your Doctor waar de hele cast en crew vooraf aan de opnames kan worden getest op corona. Dat proces wordt tijdens de opnames regelmatig herhaald. Cast- en crewleden die vanuit de Verenigde Staten naar Londen reizen worden daarnaast vooraf aan hun reis getest en moeten twee weken in quarantaine doorbrengen voordat ze aan de film kunnen meewerken.

Dat mag wat kosten
Naar verwachting zullen er tijdens de opnames duizenden tests worden afgenomen. Ook wordt ieders temperatuur gemeten voordat hij/zij op de set verschijnt. Tevens worden er 1800 borden door de hele studio opgehangen om mensen te herinneren aan de coronaregels en social distancing, worden er op 150 plekken zeeppompen neergezet, 60 nieuwe wastafels gebouwd en krijgen alle crewleden een extra flesje desinfectiemiddel. Alsof dit niet genoeg is, wordt het schoonmaakteam en hun capaciteit flink opgeschroefd.

Al deze maatregelen en meer zorgen ervoor dat dit de eerste grote zomerfilm van 2021 is waarvan de opnames weer kunnen worden hervat.

NieuwsFilm

meest populair