'Aantrekken Chris Hemsworth als Thor was belangrijkste moment voor Marvel'

'Aantrekken Chris Hemsworth als Thor was belangrijkste moment voor Marvel'

En waarom regisseerde Kenneth Branagh niet Thor: The Dark World?

In 2011 verscheen met Thor de eerste film rond Marvels God of Thunder. Deze bleek een succes en het titelpersonage werd - zeker de laatste jaren - een bepalend gezicht in het Marvel Cinematic Universe.

Thor-regisseur Kenneth Branagh sprak met Collider over de uitdagingen tijdens het eerste deel en waarom hij niet terugkeerde voor Thor: The Dark World. Als eerste een leuke quote over het aantrekken van Chris Hemsworth als Thor en Tom Hiddleston als Loki:


"Ik zal het moment nooit vergeten waarop we die twee jongens hebben gecast. Het was als een soort meditatie... Kevin Feige moet die bewuste zaterdagochtend wel honderd keer rond een lange ovale tafel hebben gelopen, terwijl ik bleef zeggen: 'Ik denk dat we ze moeten bellen.'

Ik wist hoe belangrijk deze beslissing was. Kevin zei: 'We zullen in dit bedrijf nooit een belangrijkere beslissing nemen dan wat er in deze kamer gebeurt, zaterdagochtend om 10.30 uur, als je de telefoon oppakt en Chris Hemsworth en vervolgens Tom Hiddleston belt. Het gaat werken, of niet. Succes.'"

Maar waarom geen Dark World?
De eerste Thor werd een succes door $450 miljoen op te halen, maar toch besloot Branagh niet terug te keren voor het vervolg dat sinds de release te boek staat als de slechtste film in de reeks.

"Er speelden veel dingen op dat moment... Ik wilde eigenlijk een trilogie plannen, maar het is zo moeilijk om dat in deze wereld te laten slagen aangezien de inzet zo hoog is. Je moet eerst zien of de eerste film het goed doet. Toen de eerste klaar was, had ik drie fantastische jaren meegemaakt. Maar ik moest me met iets anders weer opladen," aldus Branagh.

NieuwsFilm

meest populair