Algemeen

Chris Evans (Captain America): "Spider-Man was eigenlijk mijn droomrol"

Alleen het masker had hem minder bevallen.

door Jeffrey Kouters om 13:20 in Algemeen
Chris Evans schitterde jarenlang als supersoldaat Captain America in het Marvel Cinematic Universe, maar ook de rol van Spider-Man had hem ontzettend gaaf geleken. Dat vertelt hij in een interview met SCMP.

Chris Evans heeft in zijn carrière al twee iconische Marvel-helden tot leven gebracht: Captain America en de Human Torch. "Ik hou van Captain America, maar als kind was Spider-Man toch echt mijn favoriete held", vertelt hij aan SCMP. "Het had me geweldig geleken om scènes te draaien waarbij je aan de zijkant van een gebouw hangt of van het ene naar het andere gebouw springt.

Toch zou die rol geen pretje voor hem zijn geweest en dat heeft alles te maken met het masker van de New Yorkse buurtheld. "Dat masker lijkt me echt verschrikkelijk. Ik ben erg claustrofobisch en denk niet dat ik het had overleefd om die outfit uren per dag te moeten dragen", aldus Evans, die ook opmerkt dat hij het superheldenkostuum van Captain America sowieso cooler vindt.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Hij zou een goede Black Panther of Captain Marvel zijn!

chefry1983

Avatar

Hij heeft de rol van captain America heel goed gedaan. En per film werd hij beter. Vooral in winter soldier, civil war en laatste 2 Avengers films doet hij geweldig werk

Civilian Supreme

Avatar

Zou ook top zijn geweest als Spider-man, eindelijk geen mager 'jongetje' maar een volwassen gespierde en redelijk lange kerel.
Holland doet het prima hoor maar het mag allemaal wat volwassener. En ook iets meer trainen graag, skinny Spider-man wel genoeg gezien.

Raziel82

Avatar

@Civilian Supreme

Ummm... Ik ben geen expert ofzo... Maar Spiderman hoort een mager jong gastje te zijn... Als je trouw wilt blijven aan de comics. Volgens mij zijn er genoeg oudere gespierde superheros waar jij je eitje bij kwijt kunt...

En als je echter zo van gespierde lichamen houdt, dan raad ik je de anime Baki aan... Over the top... Haha. Conan times one million.

Sunspot

Avatar

Wie niet, Spiderman blijft 1 van de coolste superhelden, wat hij kan en toch niet te sterk, dat masker alleen al, zo cool!

Sunspot

Avatar

En Chris Evans is perfect als Cap America!!!

Serieus, 1 van de beste castings wat mij betreft.

Sunspot

Avatar

@Civillan Supreme

Hij hoort best slank te zijn, maar ook weer niet zo slank per se.

@Raziel82

Ja, maar nie tte slank, is Tom Holland ook niet echt, best 'vol'.

Maar vond Tobey toch beter eruit zien, dat pak ook.

En Spiderman mag best wat gespierder, vooral al shij ouder is, zie je ook veel in comics/games.

Garfield was te dun gewoon.

Zou zelf overigens wel eens een volwassen spiderman zien, inde 40 of zo, kan Tobey Maguire doen, beetje bulken, meer dan in de films met hem.

Civilian Supreme

Avatar

Raziel82, ik ben een Spider-man fan sinds begin jaren 90 en voornamelijk bekend met de comics van die tijd. Daarin was hij toch behoorlijk gespierd (en mannelijk). Bijna een topmodel soms, dat hoeft ook weer niet maar dat magere mannetje wat we nu steeds krijgen is ook niks. Zoals Sunspot zegt, Garfield was veel te dun (en slungelig), Holland is iets beter verdeeld maar nog steeds te iel.
Tobey ging aardig maar was dan weer net te klein, iets wat je overigens niet terugzag in het beste pak tot nu toe. Volgens mij zat hij zelf niet vaak in het pak, lichamelijk leek hij namelijk als Spider-man gespierder en groter.
Nu graag eens een echte kerel, dat tiener gedoe is wel een keer klaar.

Annaboer

Avatar

Als je de films goed hebt gevolgen, spiderman moest opkijken tegen iron man. Ik ben overtuigd dat er meer films komen, Tom kan alleen maar groeien. Als je direct al een 40 jarige erin zet, zie je hem al tegen iron man op kijken?? En daarnaast zit spiderman gewoon op school. Het zou vreemd zijn om een gespierde volwassen vent daarin te plaatsen. Geef het nog even kans. Marvel verhalen zijn bijna eindeloos. Het ligt alleen aan Tom of hij deze rol trouw blijft.

De films met toby, zijn de films op zichzelf. Die kan je niet tussen de avengers volgorde zetten.

Annaboer

Avatar

En als je Tom Holland zelf al volgt op insta, zo iel ziet hij er echt niet uit. Al de aflevering gezien van LipSync met Tom als Rihanna? Die bewegingen alleen al. Tom is een uitstekende acteur, hij kan alleen maar beter worden.

Sunspot

Avatar

^

DAt is ook waar ik op wacht, maar deel 2 was weer te matig, teveel personages ook om hem heen, 1e deel was helemaal shit, met moeite uitgekeken en dat als Spiderman fan sinds kind af aan.

Maar wil niet zo lang wachten, doe maar multiverse Smiley face.

Tobey wil ik weer zien, zo goed als PP EN Spidey!

NieuwsFilm

meest populair