Speciale 4K 'Star Wars'-release moet bezoekers weer naar de bioscoop gaan lokken

Speciale 4K 'Star Wars'-release moet bezoekers weer naar de bioscoop gaan lokken

Disney wil met een speciale release helpen weer mensen de zalen in te trekken.

De coronacrisis heeft het de wereldwijde bioscopen enorm moeilijk gemaakt de afgelopen maanden. Langzaamaan gaan de deuren van de internationale filmzalen weer open en binnenkort volgt ook het Verenigd Koninkrijk. Nu lijkt filmgigant Disney een helpende hand te bieden.

In 2012 kocht 'het huis van de muis' Lucasfilm, waarmee het onder meer de Star Wars-franchise in haar bezit kreeg. Sindsdien bracht Disney zelf al een viertal nieuwe films uit in de reeks, die echter niet allemaal even goed ontvangen werden. Om de bioscopen uit het slop te helpen grijpt de studio nu terug naar de originele trilogie met een speciale heruitgave.

Eerste vertoning
Het zou gaan om een 4K-versie van The Empire Strikes Back, welke voor het eerst in de bioscopen te zien zal zijn. Het lijkt erop dat Disney dit vooralsnog exclusief in samenwerking met exploitant Vue doet in het Verenigd Koninkrijk. Gezien het feit dat Vue ook in Nederland actief is, bestaat er een kans dat de release later ook nog in Nederland zal verschijnen.

Welke versie van de film in 4K getoond zal worden is nog niet bekend. Door de jaren heen heeft George Lucas zijn zes films in de reeks meermaals aangepast, vaak tot onvrede van de fans. Al jaren hoopt men op een heruitgave van de originele versie van de films, maar die kans lijkt klein.

NieuwsFilm

meest populair