Rockgod Lemmy (Motörhead) krijgt zijn eigen biopic

Het veelbewogen leven van de Motörhead frontman moet wel een interessante film opleveren.

Wie kent niet 'The Ace Of Spades'? Het is één van de bekendste rocknummers aller tijden. Goed nieuws voor de liefhebbers: zanger Lemmy van Motörhead krijgt nu zijn eigen biopic.

Regisseur van dienst is Greg Olliver, die in 2010 al een documentaire over Lemmy en een videoclip voor de band maakte. Hij is dus zeer bekend met het onderwerp: "Alles wat je over Lemmy gehoord hebt, is waarschijnlijk waar. Niet omdat hij de clichés van rocksterren omarmde, maar omdat hij ze creëerde."

Rockicoon
"Marlboro en Jack Daniel's als ontbijt en speed als avondeten, het is allemaal waar. Maar achter het rockicoon school een man met een gouden hart die niet is opgehouden met het maken van muziek die hem blij maakte."

De film zal het volledige leven van de rockgod belichten. Zo zien we zijn vroege leven in Stoke on Trent en zijn werk als roadie voor Jimi Hendrix. Het belangrijkste deel is natuurlijk het moment dat hij zelf muziek besluit te gaan maken, eerst met de psychedelische rockband Hawkwind en daarna met zijn eigen Motörhead.

Schatplichtig
Lemmy Kilmister staat bekend als één van de meest invloedrijke muzikanten van zijn generatie. Naast frontman en zanger was hij ook de bassist van Motörhead. Bands als Metallica, Megadeth en Anthrax zeggen schatplichtig te zijn aan de muziek van Lemmy.

De film is al in ontwikkeling sinds 2013. Als alles meezit, begint men begin 2021 aan de opnames. Wij zijn alvast erg benieuwd wie de enigmatische Lemmy mag gaan vertolken.

NieuwsFilm

meest populair