Herkomst iconische zin uit 'Jurassic Park' eindelijk uitgelegd

Herkomst iconische zin uit 'Jurassic Park' eindelijk uitgelegd

Je raadt nooit wie deze tekst van Samuel L. Jackson verzon.

De dinofilm Jurassic Park uit 1993 is misschien wel één van de meest invloedrijke films ooit gemaakt. Regisseur Steven Spielberg introduceerde baanbrekende computeranimaties en uiteraard werd er een bredere franchise gelanceerd die ongetwijfeld goed is voor velen miljarden omzet per jaar.

Maar er zijn ook leuke kleine details. Zo zei Samuel L. Jacksons personage Ray Arnold de volgende tekst: "Hold on to your butts". De quote wordt tegenwoordig vaak gebruikt zonder dat bekend is dat deze werd gelanceerd in Jurassic Park. Scriptschrijver David Koepp tegenover Collider:


"Het is een heel eenvoudige zin, het zijn maar vijf woorden, maar ik vind de manier waarop het in de film kwam erg leuk. Ik rondde net Death Becomes Her af toen ik Jurassic Park begon te schrijven. [...] Tijdens de reshoots van Death Becomes Her moesten we flink aan de bak en op een moment toen de lichten aan gingen, zei Bob Zemeckis: 'Hold on to your butts'.

Ik werkte op dat moment aan het script van Jurassic Park en ik had zoiets van: 'Oh, dat vind ik geweldig' Ik zette het daarna meteen in het script, en Sam Jackson zei het. Ik denk niet dat ik dat ooit aan Zemeckis heb verteld, maar dat is zijn zin."




NieuwsFilm

meest populair